1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

STATISTIČKI PODACI: Kanga najbolji igrač Crvene zvezde u prethodnoj sezoni! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 12.06.23 u 15:20

Gabonac iza sebe ostavio Kataija, Bukarija…

Prvotimci Crvene zvezde su u sezoni za nama pokazali da su najbolja ekipa u domaćem prvenstvu, ali imali su i neka odlična izdanja na evropskoj sceni, uprkos činjenici da su takmičenje završili u grupnoj fazi Lige Evrope. 

Dokaz da u redovima crveno-belih postoje sjajni pojedinci svakako je Gelor Kanga, koji je po podacima statističke platforme InStat bio najkorisniji igrač Crvene zvezde u sezoni 2022/23.

FOTO: STARSPORT

 

Lucidni Gabonac je u nedavno završenoj takmičarskoj sezoni odigrao 43 utakmice, a nastupe je zabeležio u sva tri takmičenja – Superligi, Kupu Srbije, ali i grupnoj fazi Lige Evrope. Ne računajući utakmice najmasovnijeg srpskog fudbalskog takmičenja, ukupno je proveo 3219 minuta na terenu, što je bilo i više nego dovoljno za najbolji InStat indeks koji iznosi 252.

Neretko je vezni igrač  bio proglašavan za igrača utakmice, a kada se uzme u obzir statistika cele sezone jasno je da Gelor Kanga može da bude ponosan na još jednu izvanrednu sezonu u crveno-belom dresu. Ostvario je iskusni Gabonac dabl-dabl učinak, postigavši 15 golova, uz jedan u Kupu Srbije, ali je upisao i 13 asistencija.

Izjednačen je Kanga sa Kataijem, kada je u pitanju učestvovanje u napadima koji su krunisani golovima, sa 45% uspešnosti. Takođe, najbolji rezultat je ostvario kada govorimo o preciznim dodavanjima, te je od 3273 upućenih lopti 2789 bilo precizno što iznosi 85 posto.

Kada je reč o ključnim dodavanjima Kanga je zauzeo treću poziciju, iza Kataija i Bukarija, što u procentima glasi 63%. Najčešče je u ekipi Crvene zvezde kombinovao sa Erakovićem, Dragovićem i Kangvom, ali je saradnja na terenu bila na visokom nivou i sa Kataijem, Ivanićem i Milunovićem.

Bukari je zauzeo prvu poziciju, Katai drugu, a Kanga treću kada su u pitanju uspešni driblinzi, sa procentom od 80%. Siguran je bio vezni fudbaler i prilikom duela u fazi napada, pa je u proseku po meču izlazio kao pobednik iz šest od osam situacija.

Gelor Kanga je bio i najsigurniji izvođač jedanaesteraca, s obzirom da je u sezoni 2022/23 u deset situacija stavio loptu na belu tačku, računajući i Kup Srbije i zabeležio stoprocentan učinak. Takođe reprezentativac Gabona se izdvojio kao igrač  koji je izveo najviše preciznih udaraca iz ugla.

Potvrdio je Gelor Kanga i u prethodnoj sezoni da je jedan od najpouzdanijih igrača Crvene zvezde, a nema sumnje da će u predstojećoj takmičarskoj godini imati dodatni motiv za nova dokazivanja.

 

6
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter