0
Fudbal

FOTO: Starsport

SRBI SE OKITILI NOVIM TROFEJEM: Milan Gajić i Saša Zdjelar podigli pehar Kupa Rusije! (FOTO)

Objavljeno: 12.06.23 u 17:50

Veliki uspeh za bivše igrače Zvezde i Partizana

CSKA Moskva je uzbudljivom utakmicom osvojila Kup Rusije u nedelju, pobedivši Krasnodar nakon izvođenja penala u finalu koje je završeno nerešeno 1:1.

Utakmica je odigrana pred 53.000 gledalaca na stadionu „Lužnjiki“. CSKA je bolje započeo meč i poveo golom Čalova iz penala u 32. minutu, ali je Kordoba izjednačio za Krasnodar u 50. minutu. Pošto rezultat nije promenjen ni nakon 90 minuta regularnog vremena, pristupilo se izvođenju penala.

U penal seriji, igrači moskovskog tima su se bolje snašli i pobedili rezultatom 6:5. Milan Gajić je bio precizan sa bele tačke u četvrtoj seriji penala, donoseći CSKA-u trofej.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milan Gajic (@milan_g2)

Za Krasnodar je ovo drugo finale Kupa, ali i drugi poraz, s obzirom da su 2014. godine izgubili od Rostova.

Srpski fudbaleri Saša Zdjelar i Milan Gajić su igrali važne uloge u trijumfu CSKA-a. Zdjelar je odigrao čitav meč, dok je Gajić ušao u igru u 69. minutu. S druge strane, trener Krasnodara Vladimir Ivić imao je Mihajla Banjca na klupi, ali ga nije uveo tokom ove utakmice.

Podsetimo da je ovogodišnje izdanje Kupa Rusije imalo izmenjen format takmičenja. Timovi su se kroz dve faze plasirali do finala. Ekipe iz najvišeg ranga takmičenja bile su podeljene u četiri grupe, gde su odigrale dve runde. Plej-of je odigran po regionima.

CSKA Moskva je završio prvenstvo Rusije na drugom mestu, sa 12 bodova zaostatka za prvoplasiranim Zenitom, dok je Krasnodar zauzeo šesto mesto. Ovaj trijumf u Kupu dodatno je obradovao navijače CSKA, koji su sezonu okončali osvajanjem važnog trofeja.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter