0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PIKSI O KRSTAJIĆU: ‘Mladen je moj prijatelj i izuzetno pošten momak! To je retkost u fudbalu!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 12.06.23 u 14:15

‘Učinićemo sve da pobedimo, neće biti lako, ja to znam, ali verujem da smo kadri i pored ovih problema koje imamo.’

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, održao je konferenciju za medije povodom okupljanja nacionalnog tima.

Orlove 16. juna u Beču očekuje prijateljski meč protiv Jordana, a već četiri dana kasnije utakmica kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Razgradu sa Bugarskom.

Stojković je između ostalog dobio pitanje o debitantu, fudbaleru Vojvidine Nikoli Čumiću.

– Ja ne gledam da li je neko člna SL ili neke druge lige, to nije bitno. Važno je da igrači pokazuju kvalitet i talenat. Prateći igre naše lige i potencijalne reprezentativce, on je sa razlogom ovde. Da li će igrati ili ne, to ćemo videti. Pokazao je da daje za pravo da ga pozovemo. Važno je samo da se da maksimum ko nosi dres Srbije, nebitno gde igra.

Na pitanje da li mu je drago što je zbog Đokovića i Jokića pao u treći plan, Piksi je poručio:

– Meni je sada super! Pratim NBA, kako da ne, Ljudi koji pomeraju granice svojim igrama. To nije slučajno. Jokić u SAD zaista pomera granice, sa kakvom lakoćom obara rekorde. Savršeno, veličanstveno. Svima nama je drago, pogotovo nama sporistima koji navijamo za sve naše ljude. Ponosni smo i na njega i na Novaka.

Javnost je ulogu aposlutnog favorita na meču sa Bugarskom dodelila Srbiji, ali selektor poziva na oprez.

– Ja to sve razumem, navijački gledano to je tako. Ali znam da je svaki meč i važan i težak. Pogotovo su one teške gde se lako upisuju bodovi. Srbija mora da bude maksimalno spremna i koncentrisana. Neka bude da jesmo favoriti. Svaki segment meča mora da se opravda. Učinićemo sve da pobedimo, neće biti lako, ja to znam, ali verujem da smo kadri i pored ovih problema koje imamo.

Selekciju Bugarske sa klupe predvodi nekadašnji trener reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić.

– On je moj prijatelj iz davnih dana, izuzetno pošten momak, što je malo i retko u fudbalu. E, on je taj izuzetak. Krenuli su sa sdva poraza, nije laka situacija, daće sve da nas pobede. Njima je možda i poslednji voz. U svakom slučaju, drago mi je da ćemo se videti. Ovoga puta kao rival, ali to me menja stav među nama. On zna naše igrače, radio je s njima, nema tu nekih tajni. Koliko će mu pomoći, ne znam. A sa moje strane, važno je da znam u kojoj će formaciji igrati. Moraće da se uradi dobra analiza i da budemo podređeni nama – istakao je Stojković i nastavio:

– Nema potrebe da odustajemo od napadačkog stila, i Siti ne odustaje. Sve ekipe se trude da pokažu ono gde su jake. Mi imamo takav profil igrača da bi bilo jako nefer ne dati im šansu da pšokažu talenat. Da biste pobedili, morate da date gol. A onda morate da napadate. Meč može da ode i u drugu stranu, morate da budete spremni i koncentrisani da uradite šta vi možete. Srbija mora da zna i da se brani. Kvalifikacije smo dobro krenuli, nismo primili gol, to nas raduje, dobili smo stabilizaciju u odbrani. Sa tom vizijom nastavljamo dalje – konstatovao je Piksi. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter