2
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Medal Ceremony-Novak Djokovic and Nikola Pilic Beograd, 24.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

NIKOLA PILIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Vilander je kreten, pričao je svašta za Novaka“!

Objavljeno: 12.06.23 u 22:50

Hrvatski stručnjak se prisetio Novakovih početaka

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, trijumfovao je na Rolan Garosu i tako postao igrač sa najviše osvojenih Grend slem titula u istoriji „belog sporta“. Srbin je pobedom protiv Kasper Ruda stigao do rekordnog 23. trofeja na najvećim turnirima.

Jedan od ključnih čoveka u usavšavanju veština srpskog asa bio je Nikola Pilić. Poznato je da je Novak prvo trenirao i učio tenisku igru kod Jelene Genčić, koju često oslovljava sa „teniska majka“ ali prekretnica i možemo slobodno reći odskočna daska, bio je odlazak u Nemačku sa 12 godina na akademiju hrvatskog trenera i bivšeg tenisera.

Pilić je priznao da nije verovao da Novak može postati najbolji teniser svih vremena ali je bio siguran da ima nešto posebno i da se od njega može napraviti odličan igrač.

 

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Medal Ceremony-Novak Djokovic and Nikola Pilic
Beograd, 24.04.2022.
foto: Starsrport/Serbia Open

 

– Nisam, ali znate šta, bio sam uveren da će biti dobar igrač. Međutim, moj posao kao trenera i bivšeg tenisera je kao da vadite dijamante iz rudnika, i onda vam dođe malo drugačiji dijamant, najčistiji. Takav je bio Novak. On je za mene bio idealana mogućnost za vrhunsko brušenje. Orlandiću sam tada rekao: „Imate jednog malog Srbina, ja bi došao na fjučers u Beograd s njim“. I tu je osvojio prva 24 ATP poena – rekao je Pilić za „Kurir“.

– Neki vole njegovog oca Srđana, neki ne, ali nas dvojica smo jedni od retkih, ako ne i jedini koji smo verovali da Novak može daleko da dogura, a imao je 16 godina. Ništa nije zaboravljao, već tada je bio pravi profesionalac. To nije jednostavno, kad ste trener, igračima dajete mnogo, a obično dobijete malo. Od Novaka sam dobijao baš puno. Moja supruga mi jednom rekla: „Ovaj mali, kad govori nešto o tenisu, rečenice su mu slične tvojima“. Imao je tada 13 godina. Ja sam verovao, samouk sam, puno sam učio, moja želja za pobedom je bila u tonama, a takav je i Novak.

 

Tennis Tenis
Davis Cup Quarter Final
Srbija v Spanija
Novak Djokovic (SRB) v Albert Ramos-Vinolas (ESP)
Nikola Pilic (L) and Srdjan Djokovic
Beograd, 07.04.2017.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

 

Šveđanin, Mats Vilander, smatra da Đoković može da osvoji još nekoliko Grend slemova i da završi karijeru sa 26 ili 27 najvećih turnira.

– Ma pustite Vilandera, on je kreten koji je pričao svašta, a sad je promenio ploču. Što se Novaka tiče, samo neka mu Bog da zdravlja. Svi teniseri iz vrha su spartanci, možda je Novak ekstremista po tom pitanju i najstariji je osvajač Rolan Garosa, skidam mu kapu. Mene nisu interesovala imena, nego brojke, a ima brojke koje kažu da je najbolji u istoriji. Ljubimci zapadne štampe su bili Nadal i Federer, i onda dođe neko iz male zemlje i poremeti račune. Trebalo ga je kazniti, da naprave od njega ono što su pokušali u Australiji, ali talenat i želja su pobedili i sada niko ne može da kaze da nije najbolji u istoriji – zaključio je Pilić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

106
0

2 Komentara

  1. Obozavam kad nazovi novinari izmisljaju reci. Citiram: jedan od najboljih čoveka… I nova reč ekstreminsta, šta god to znacilo. Najveci problem portala je sto clanke pise ko stigne a niko ih ne lektoriše.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter