3
ATP

FOTO: Printscreen/Twitter

BRITANCI BRUTALNO NAPALI NOVAKA: Sramno ga optužili da je izbrisao Kosovo sa mape, ali Kosovo je srce Srbije!

Objavljeno: 12.06.23 u 16:55

Nemaju meru u ovakvim izjavama

Novak Đoković, čuveni srpski teniser, dostigao je status najvećeg tenisera svih vremena, što sada priznaje veliki broj njegovih nekadašnjih kritičara. Međutim, uprkos tome, postoje još uvek pojedinci koji imaju razne zamerke na njegov račun.

Nedavno se u britanskom listu „The Guardian“ pojavio članak pod naslovom „Sve-osvajajući Novak Đoković se uselio u kuću koju je sagradio Rafael Nadal“. Ovaj članak je samo jedan u nizu pokušaja da se ospori Novakova veličina.

Nakon što je nekadašnji teniser, a sada profesor filozofije, koristio čudne metafore koje su pokušale da umanje Novakovu veličinu, sada se javio i poznati kolumnista „The Guardiana“, Džonatan Liju. On je dotakao različite teme, uključujući i Zlatana Ibrahimovića i Toma Brejdija, kao i pitanje Kosova i teritorijalnog suvereniteta Srbije, a čini se da mu se ništa od toga ne dopada.

Nema više učtivog aplauza, nema više mekog zvuka dizajnerskih cipela pri izlasku. Ovoga puta je zvuk trijumfa glasan – od plišanig mesta sa Zlatanom Ibrahimovićem i Tomom Brejdijem koji stoje, do mesta na vrhu stadiona sa gomilom srpskih zastava pod pariskim svetlom. Rolan Garos je sada kuća Novaka Đokovića – počinje Liju.

Ipak, najsporniji deo teksta koji je dokazao koliko je ovakvo pisanje sramno tiče se Kosova i Metohije.

Ovo je Đokovićev svet sada. On može da viče šta hoću pre poena i da ljudi oko njega ćute. On može u suštini da briše Kosovo sa mape i da ne bude podvrgut nikakvim sankcijama. Na internetu i na mestima moći doktrina samoaktuelizacije – ideje da svet postoji samo da bi ti ispunio svoju sudbinu, više nije sociopatska već važeće učenje. Nije ni čudo što se Đoković smeškao u svojoj stolici. On više nije neko ko neovlašćeno upada u posed, već čovek koji vlada delima i drži ključ stvari – završio je Liju.

Ipak, uprkos ovim kritikama, uspesi i dostignuća Novaka Đokovića na teniskim terenima su neosporivi. Njegovi rezultati, uključujući osvajanje 23 Grend slem titule, govore sami za sebe. Novak je stekao ogromnu popularnost i poštovanje širom sveta, dok ga mnogi smatraju najboljim teniserom svih vremena.

Dok pojedinci i dalje pokušavaju umanjiti njegove uspehe, Novak Đoković nastavlja da se bori na terenu i dokazuje svoju dominaciju. Njegova posvećenost i radna etika su nešto što se ceni čak i među njegovim najvećim kritičarima.

Novak Đoković je postao simbol izuzetnosti i inspiracije za mnoge mlade sportiste širom sveta. Njegova nepokolebljiva motivacija i neumorni rad su ono što ga čini ikonom modernog tenisa i ostavljaju trajan pečat u istoriji sporta.

16
3

3 Komentara

  1. Ne vidim potrebu da se bilo kome vise dokazuje. Novak nikada neće valjati srbomrscima sa zapada, ma koliko im se srbi dodvoravali i ljubili skute.

    3
    1
    Odgovori
  2. Pa kada vi pričate o demokratiji,Vi koji ste imali za sluge ljude crne boje kože,pa to je dno dna a Arnaute uzmite kod Vas pa ih gajite kao svoje ljubimče ali na Vašoj teritoriji a ne teritoriji Srbije

    11
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter