0
Fudbal

Zlatan Ibrahimovic UEFA Europa League, Crvena Zvezda - Milan. Round of 32 , 1st leg 18.2.2021. Feb. 18. 2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

ZAŠTO ZLATAN NIJE IGRAO ZA BOSNU? Otkriven razlog zbog koga jedan od najboljih napadača u istoriji nikad nije obukao dres Zmajeva!

Objavljeno: 11.06.23 u 14:11

Napravili su kobnu grešku

Nakon više od dve decenije na vrhunskoj fudbalskoj sceni, Zlatan Ibrahimović je okončao svoju karijeru na kraju sezone 2022/23. Emotivno je izgovorio zbogom fudbalu, svestan da zatvara veliko životno poglavlje.

Ibrahimović je poznat kao Šveđanin, ali njegovo poreklo ima duboke veze sa Balkanom. Njegov otac Šefik je rodom iz Bijeljine u Bosni i Hercegovini, dok mu je majka Jurka iz Hrvatske. Zlatan je rođen u Malmeu, Švedskoj, gde je započeo svoju fudbalsku karijeru.

Iako je odrastao kao Šveđanin, Zlatan je zahvaljujući svojim roditeljima, posebno ocu Šefiku, usvojio mnoge običaje karakteristične za naše podneblje. Njegova veza sa Balkanom bila je toliko snažna da je čak imao priliku da zaigra za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Izjava Zlatanovog oca Šefika može objasniti zašto slavni napadač nikada nije obukao dres Zmajeva.

Kada je Zlatan imao 16 godina, ukazala se prilika da igra za Bosnu i Hercegovinu, ali su mu tadašnji čelnici Saveza rekli „imamo ih koliko hoćeš“.

Karijera Zlatana Ibrahimovića ostaje neizbrisiv trag u fudbalskom svetu, a njegov doprinos igri i nasleđe koje ostavlja iza sebe će ostati upamćeni. Iako je završio svoju profesionalnu karijeru, njegovo ime će zauvek biti vezano za fudbalske legende.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter