0
Odbojka

FOTO: OSS

VELIKA POBEDA ZA SRBIJU: Pred naše momke pao je svetski vicešampion!

Objavljeno: 11.06.23 u 11:23

Podmlađena muška seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu u Nagoji, na turniru I sedmice V Lige nacija 2023.

Srbija je jutros po našem vremenu savladala Poljsku, koju sa klupe predvodi Nikola Grbić, sa 3:0, po setovima 25:21, 25:19 i 25:14, posle 70 minuta igre.

Veliki trijumf izabranika Igora Kolakovića protiv Poljske, svetskog vicešampiona i vodeće selekcije na FIVB rang listi. Od početka meča se videla želja seniora Srbije da pruže što bolju igru. Već polovinom prvog seta Srbija preuzela kontrolu igre i rezultata i odličnom igrom u svim segmentima uspela da povede sa 1:0. U drugom setu je Poljska povela sa 7:1, a Srbija izjednačila na 11:11 i potom drugi set dobila još ubedljivije nego prvi.

Konačno, u trećem setu viđena je potpuna dominacija Kolakovićevih pulena, koji su u tom delu igre Poljacima prepustili samo 14 poena za važan, maksimalan trijumf vredan 3 boda.

Tokom II sedmice, u Roterdamu od 20. do 25. juna, Srbija će igrati protiv SAD, Nemačke, Italije i Holandije. U Holandiji će igrati i Poljska, Iran i Kina.

Srbija će u Anahajmu igrati tokom III sedmice protiv Argentine, Kube, Francuske i Bugarske. U SAD će, pored domaćina igrati i Iran i Nemačka.

Пласман обезедио Sofascore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter