0
ATP

FOTO: Twitter/@rolandgarros

RUD NAKON PORAZA: „Ne smem da koristim loše reči, Novak još uvek nije završio“! (VIDEO)

Objavljeno: 11.06.23 u 21:40

Norvežanin je i pored odlične igre, ostao bez osvojenog seta protiv Srbina

Novak Đoković je danas ispisao istoriju u Parizu, pošto je u finalu Rolan Garosa bio bolji od Kaspera Ruda sa 3:0, po setovima 7:6/6:3/7:5. Đoković je tako stigao do 23. Grend slema u karijeri i verovatno zapečatio GOAT debatu.

Norvežanin je zaista pružio muški otpor srpskom teniser ali je i pored toga, još uvek nije uspeo da uzme nijedan set Novaku u petom međusobnom okršaju. On je prokomentarisao finiš prvog seta i taj brejk, u kojem naš predstavnik nije napravio ni jednu jedinu neiznuđenu grešku, iako ih je do tog momenta imao poprilično.

On jednostavo napravi korak unapred. Ili igra neviđenu odbranu ili prelepe vinere. Ne pravi greške. Prvi poen taj brejka je bila divna razmena, naterao sam ga da trči na forhend kros i onda je on iz trka pogodio liniju. To je predobro. Naredna dva poena su bili takođe duge razmene, ne mogu tačno da se setim, mislim da sam promašio jedan forhend gde sam išao na viner. Jednostavno se zatvori i tera vas ili da igrate neviđeno dobro da uzmete poen ili on sam pogodi viner. Zna kad i kako da krene. Pametan je. Igrao je previše mečeva i zna kad treba da digne nivo. To je uznemirujuće za mene, ali je impresivno.

 

FOTO: Twitter/@rolandgarros

 

Upitan kako se osećao nakon izgubljenog uvodnog seta, Rud je rekao da ne sme da izrazi svoja osećanja rečima, pošto psovke nisu dozvoljene.

Nije dozvoljeno da koristim loše reči, gtako da ne znam šta bih rekao. Ali pomislite na tu bezobraznu reč jer ste izgubili upravo set od Novaka. Znate da će on da nadogradi na tome i da je teško vratiti se. Bilo je fizilki vrlo zahtevno. I bilo je vlažno, teški uslovi. Pokušate da se opustite i smirite i nađete energiju, snagu za novi set. Nisam uspeo i to je razočaravajuće. Dao sam mu da odmakne lako u tom drugom setu. Tu moram da budem bolji ako želim da imam šanse protiv ovih momaka. Teško je kad izgubite set posle skoro sat i po igre. Pokušao sam da se oporavim, ali se pokazalo da je to težak zadatak – rekao je Norvežanin.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Iako Đoković sada drži sve bitne rekorde u svojim rukama, Kasper veruje da Srbin još uvek nije završio i da je gladan uspeha.

Nisam znao (smeh). Ludilo. Kao što sam rekao na terenu, on drži sve rekorde i ta sttistika je neverovatna. Pokazuje koliko je kompletan igrač. Može da pobedi na bilo kojoj podlozi, bilo gde, bilo kojim lopticama. I sada je najvažniji taj rekord od 23 titule. To je rekord kod nas tenisera. Siguran sam da će stremiti ka još više. Još nije završio – zaključio je Rud.

 

11
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter