0
Evrokupovi

FOTO: Facebook/Manchester City

GVARDIOLA PROTIV KLETVE AFRIČKIH ŠAMANA: Neverovatna priča koja se krije iza decenije neuspeha čuvenog Pepa!

Objavljeno: 11.06.23 u 14:33

Godinama su trajali negativni rezultati u Evropi

Mančester Siti je konačno uspeo da osvoji svoj prvi ušati trofej u istoriji kluba, ali put do uspeha nije bio lak. Godinama su se kružile priče o nekoj misterioznoj kletvi koja je navodno pritiskala tim, a krivac su bili afrički šamani.

Prema tim pričama, kada je Pep Gvardiola stigao na klupu Sitija 2016. godine, bačena je velika kletva koja je navodno povezana sa ponizavanjem legendarne afričke fudbalske zvezde Jaja Ture. Gvardiola je odlučio da ne registruje Turea za utakmice Lige šampiona te sezone, što je izazvalo sukob sa igračevim agentom Dimitrijem Selukom. Seluk je javno optužio Gvardiolu da je osramotio njegovog klijenta svojom odlukom.

Ture je bio jedan od najboljih igrača Mančester Sitija od 2010. godine, ali od dolaska Gvardiole njegov status se promenio. Konačno, 2018. godine, Ture je bio primoran da napusti klub.

Tada su Afrikanci navodno prokleli Gvardiolu.

Dimitri je 2018. godine izjavio da je Španac okrenuo celu Afriku protiv sebe i da mu se crno piše.

Siguran sam da će se afrički šamani ujediniti i da mu neće dozvoliti da osvoji Ligu šampiona. Biće ovo Gvardiolina kletva iz Afrike! Vreme će pokazati da li sam u pravu ili ne. To što je na ružan način okončao Tureovu karijeru u Sitiju nije greška, već ozbiljan zločin. Pep, bumerang će se vratiti. Videćeš šta sve afrički šamani mogu. Zapamti ovo – zapretio je tada kontroverzni Seluk.

Tako je i bilo. Šta god uradio, koga god kupio, Gvardiola nije uspevao da dođe do trofeja – sve do sada.

Ove desio se veliki obrt. Naime, agent Dimitri Seluk nedavno je rekao da je skinuta kletva.

Želim da uputim izvinjenje zbog ovoga. Mislim da je vreme da ova gorčina prestane i znam da Jaja oseća isto jer ne želi ništa drugo osmi uspeha Sitiju. Mogu da kažem da su šamani skinuli kletvu i da će siti osvojiti Ligu šampiona sa Pepom – izjavio je nedavno Seluk.

Zanimljivo, Jaja Ture se brzo ogradio od komentara koji je dao agent, navodeći da je reč o besmislicama.

Mog bivšeg agenta mediji citiraju o kletvi. Molim vas da me ne povezujete sa ovim glupostima i stereotipima o afričkim kletvama – poručio je Ture.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter