0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@ManCity

BITKA ZA STARI KONTINENT: Mančester siti i Sevilja u Superkupu Evrope!

Objavljeno: 11.06.23 u 15:50

Englezi će biti favoriti

Fudbaleri Mančester sitija i Sevilje suočiće se u uzbudljivom meču UEFA Superkupa Evrope koji će se održati u avgustu. Ova prestižna utakmica tradicionalno okuplja pobednika Lige šampiona i osvajača Lige Evrope u borbi za krunu Starog kontinenta.

Susret je zakazan za 16. avgust, a stadion „Karaiskakis“ u Atini biće domaćin ovog spektakla. Prvobitno je bilo planirano da se utakmica održi u Kazanju, što je bilo dogovoreno još 2020. godine. Međutim, usled isključivanja Rusije iz UEFA zbog ratnih događaja, moralo se pronaći novo rešenje. U januaru je doneta odluka da stadion Olimpijakosa u Atini bude novo odredište za ovaj meč.

Očekuje se da će meč između Mančester sitija i Sevilje privući pažnju fudbalskih navijača širom sveta. Obe ekipe su pokazale izvanredne performanse tokom prethodnih sezona i zasluženo su stigle do ovog prestižnog finala. Mančester siti je trijumfovao u Ligi šampiona, dok je Sevilja osvojila Ligu Evrope, što će doneti dodatnu dozu uzbuđenja ovom duelu.

UEFA Superkup Evrope je prilika da se dva velika kluba sastanu i odmere snage u borbi za prestižni trofej. Očekuje se da će se stadion „Karaiskakis“ ispuniti strastvenim navijačima i da će fudbaleri obe ekipe pružiti vrhunsku igru u cilju osvajanja ovog prestižnog trofeja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter