0
Ostali sportovi

FOTO: BAŠS

SRBIJA I SRPSKA ZAJEDNO: Evropsko prvenstvo je cilj!

Objavljeno: 11.06.23 u 20:05

Srbija i Srpska zajedno na Evropsko prvenstvo

Sve je spremno za početak Evropskog prvenstva u košarci, uzrast srednjoškolaca, koje će se po prvi put u istoriji održati u ovom formatu. Organizator je Evropska federacija za školski sport, a promoter je nekadašnji NBA as Pero Antić.

Treba reći da su put Skoplja zajedno krenuli košarkaši i košarkašice Srbije i Republike Srpske. Bilo je sjajno videti ih kako se upoznaju i poziraju sa srpskim zastavama.
Republiku Srpsku predstavljaju dečaci srednje škola Aleksa Šantić, dok u ženskoj konkurenciji nastupa škola Milorad Vlačić iz Vlasenice

.
Srbiju predstavlja Gimnazija Prestiž iz Beograda. Sastav: Vasilije Milićević, Branko Jagodić, Vladimir Kontić, Ognjen Babić, Mateja Lazić, Nikola Ičelić, Vuk Obradović, Vuk Radović i Stefanović Stefan. Ekipu su ispratili Slobodan Đurić (generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport), Sreten Srećković (direktor Gimnazije Prestiž) i Kiro Andreev (profesor trener).

 

Srbiju predstavljaju odlični mladići, koji su u grupi sa ekipama Češke i Makedonije. Kapiten je Mateja Lazić a u timu su i tri mladića koja nastupaju za tim Klik iz Arilja. Iako je školska godina završena, zahvaljujući angažovanosti predsednika opštine Predraga Maslara i direktora STC Arilje Saše Luković, oslobodili su se obaveza i nastupaće za Gimnaziju.

FOTO: BAŠS

– Naš cilj je da na najlepši način predstavimo Srbiju, grad Beograd i našu Gimnaziju. Želja svih nas je medalja, ali ona nije prioritet. Najvažnije je da momci uživaju u sportu koji vole i da uz košarku steknu nova prijateljstva – istakao je direktor Gimnazije Prestiž, Sreten Srećković.

Naši momci prvi meč u Skoplju igraju protiv Češke u utorak, a drugi u grupi u sredu, protiv Makedonije. Svečano otvaranje sledi u utorak, kada će se učesnicima obratiti i predsednik ESSF Željko Tanasković

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter