1
Domaći fudbal

Foto: FK Smederevo 1924

PRVI KORAK JE NAPRAVLJEN: Smederevo se vratilo u Prvu ligu Srbije, sledeća stanica je Superliga!

Objavljeno: 10.06.23 u 21:33

Opravdali su ulogu favorita

Uzbudljivo poslednje kolo Srpske lige Zapad donelo je završetak i poslednje dileme o timovima koji će se plasirati u viši rang takmičenja. Na kraju, Smederevo 1924 je trijumfovalo nad Poletom iz Ljubića u gostima rezultatom 3:1, osiguravši svoje mesto u Prvoj ligi Srbije.

Utakmica je započela izjednačeno, a na poluvremenu je rezultat bio 1:1, što je davalo čačanskom Borcu neku nadu u borbi za prvo mesto i napredak u viši rang. Borac je već ranije osvojio tri boda jer se njihov protivnik Budućnost iz Arilja nije pojavio na utakmici, što je rezultiralo službenim registracijom pobede za Borac.

U tom trenutku, Borac 1926 je držao lidersku poziciju, ali je s nestrpljenjem čekao ishod meča u Ljubiću. U susretu pred prepunim tribinama, Smederevo je imalo određenih izazova u prvom poluvremenu, ali su se sjajno oporavili u drugom delu utakmice.

Sa dva gola u nastavku, gosti su slomili otpor Poleta i time obradovali svoje navijače širom grada. Smederevo 1924 pridružuje se OFK Beogradu, Dubočici iz Leskovca i Tekstilcu iz Odžaka kao timovima koji su se iz trećeg ranga takmičenja plasirali u viši rang.

Ovaj uspeh predstavlja veliku satisfakciju za Smederevo 1924, koji će se sada suočiti s novim izazovima i prilikama u Prvoj ligi Srbije. Svi navijači i ljubitelji fudbala s nestrpljenjem će pratiti napredak ovih timova dok se pripremaju za nove izazove na većem nivou takmičenja.

10
0

1 Komentara

  1. Smederevo bi po svemu ,a narocito imajuci u vidu tradiciju fudbala u tom kraju, trebalo da ima superligasa. Smederevo je veliki grad,plus tradicija, plus odlican stadion koji bi svakako trebalo jos srediti, zatvoriti sve strane tribinama…. I imaju jakog potencijalnog sponora, sto je najvaznije u SARTID-u,
    Zato, najbolje zelje i srecno Smederevci!

    0
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter