0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@Inter_en

KLETVA ITALIJANA U EVROPI: Inter zaokružio prokletstvo klubova sa Apenina! (FOTO)

Objavljeno: 10.06.23 u 23:55

Ovako nešto se nikada nije dogodilo

Sezona je završena na veoma gorak način za italijanske klubove u Seriji A, jer su svi njihovi predstavnici pretrpeli poraz na evropskoj sceni. Inter je bio poslednji koji se pridružio Romi i Fiorentini u nizu razočaravajućih rezultata, čime je zabeležen istorijski trenutak u svetu fudbala.

Nikada ranije jedna zemlja nije imala tri kluba u različitim finalima u jednoj sezoni, a da su svi završili porazom. Ova nezavidna čast pripala je Italiji, koja je imala visoka očekivanja za svoje timove. Prvi je pao san Roma, koja je izgubila u finalu Lige Evrope od Sevilje nakon izvođenja penala. Nisu daleko iza njih bili ni igrači Fiorentine, koji su doživeli poraz od Vest Hema golom Bovena u 90. minutu meča u Pragu.

Kao da to nije bilo dovoljno, večerašnji meč na stadionu „Ataturk“ samo je dodatno naglasio tužan epilog sezone za italijanske klubove. Inter je bio suočen sa Mančester sitijem, ali nažalost su doživeli poraz golom Rodrija u 68. minuti utakmice.

Ova serija neuspeha na evropskoj sceni pravi je udarac za italijanski fudbal, koji je u prošlosti imao sjajne trenutke na internacionalnoj pozornici. Klubovi iz Serije A moraju se suočiti s realnošću i analizirati svoje performanse kako bi se vratili jači i pokazali da su i dalje konkurentni u evropskim takmičenjima. Sve oči će biti uprte u sledeću sezonu kako bi se videlo da li će italijanski fudbal uspeti da povrati izgubljenu slavu.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter