0
Fudbal

FOTO: Twitter/ Manchester City

GVARDIOLA OTKRIO ŠTA JE NJEGOVA TAJNA: Evo šta je poručio!

Objavljeno: 10.06.23 u 11:20

Očekuje nas spektakl.

Fudbaleri Mančester sitija večeras od 21 čas igraju finale Lige šampiona u Istanbulu na ’Ataturk Areni’ protiv Intera. Gvardiola je već dva puta osvajao ovo takmičenje sa Barselonom 2009. i 2011. godine i ima jedno izgubljeno finale sa ’građanima’ 2021. godine, kada je ih porazio Čelsi.

Strateg Sitija, Pep Gvardiola rekao je da je san svih osvajanje Lige šampiona.

-Naša želja, naš san, svih nas, je osvajanje Lige šampiona. Da bi mogao da ostvariš san, moraš da imaš opsesiju njime“, rekao je Gvardiola novinarima na konferenciji za medije u Istanbulu. – započeo je.

Dodao je da zna koliko je ovo takmičenje važno i da su se trudili da treniraju najbolje što mogu.

-Znamo koliko je ovo takmičenje važno, trudili smo se da treniramo najbolje što možemo, ekipa će morati da odigra maksimalno svih 90 minuta. Ako pogledamo istoriju takmičenja, Inter je veći od nas jer ima tri titule, ali to sad nije bitno. Sad je vreme za finale u Istanbulu. – nastavio je Španac.

A onda je otkrio u čemu je njegova tajna.

-Imao sam vrhunske igrače u timu, nekad Mesija, sad Halanda, to je moja tajna. – istakao je kroz osmeh Pep i naveo da se ne šali.

Dotakao se i o portivniku i istakao da su i defanzivno i ofanzivno jako.

-Mnogo se priča o italijanskim klubovim koji znaju da se brane, a Inter to jako dobro zna. Ima sjajnog golmana, zatim tu su Bastoni, Ačerbi i Darmijan. Ofanzivno su takođe veoma jaki, počevši od Džeka, do Lautara Martineza i Koree. Imaju sposobnosti i znaju da budu opasni, napadaju te iznutra i znaju kako da te unište. Sutra ćemo pokušati da se branimo na najbolji mogući način, a onda kad budemo imali loptu moraćemo da je kontrolišemo na pravi način. – zaključio je Gvardiola.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter