0
Evrokupovi

FOTO: Youtube/Screenshot

DA LI GVARDIOLA MOŽE DA SE OSVETI INTERU? Evo gde možete gledati finale u Istanbulu!

Objavljeno: 10.06.23 u 08:45

Dugo očekivano finale je tu.

Večeras na ‘Ataturk Areni’Istanbulu od 21 čas očekuje nas prava fudbalska predstava u finalu Lige šampiona u kome će se sastati Mančester SitiInter. Mnogi su otpisivali tim Simonea Inzagija još u grupnoj fazi, jer su bili u grupi ‘smrti’ sa Barselonom, Bajernom Viktorijom Plzen. Međutim, ‘nerozuri’ su pokazali da imaju karakter i prošli grupu ispred katalonskog giganta.

U polufinalu su izbacili svog gradskog rivala Milan, dok se Mančester siti na impresivan način izbacio Real Madrid i došao do svog drugog finala u istoriji, u prvom su izgubili od Čelsija 2021. godine. Sada, vratimo se 13 godina u nazad, tačnije 2010. godinu i čuvenog Murinjovog Intera koji je osvojio tripletu.

Tada je Pep Gvardiola vodio najmoćiniji tim, Barselonu koja je godinu dana pre toga osvojila sve moguće trofeje u jednoj godini. Tada su svi otpisivali Inter i prognozirali da če Barsa odbraniti titulu prvaka Evrope. Gazili su sve pred sobom i onda gostovanje u Milanu i doktorska disertacija Murinja, 3:1 za tim iz glavnog grada mode. Naravno, opet su govorili da će na Kamp Nou, Mesi i družina da ‘samelju’ protivnika i odu u finale.

Ali, Murinjo je tada parkirao ‘autobus’ ili postavio kineski zid i zatvorio svaki prilaz do njegovog gola i to sa igračem manje, pošto je Kristijan Kivu bio isključen i tek je Pike u 81. minutu dao gol, ali to nije bilo dovoljno da se savlada neprobojni bedem Intera. Kasnije su Italijani savladali Bajern u finali i osvojili svoju treću titulu prvaka Evrope.

Eto, posle malo više od jedne decenije, Gvardiola ima priliku da naplati stare dugove i ispiše istoriju sa Mančester sitijem i donese im prvu Ligu šampiona u istoriji. A sve to možete pratiti na Areni Sport Premium 1 ili RTS 1.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter