2
Košarka

First final Serbian Basketbal League match between kk Crvena Zvezda and kk FMP played at Belgrade, Serbia on June 6th at Aleksandar Nikolic hall. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA „SA POLA GASA“ PROTIV FMP-A ZA VOĐSTVO U FINALU: Ivanović i Stefanović podelili minutažu igračima!

Objavljeno: 09.06.23 u 19:53

Sigurni su bili crveno-beli.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poveli su u finalu AdmiralBet KLS Superlige Srbije, nakon što su u prvom meču savladali ekipu FMP Soccerbet-a iz Železnika rezultatom 94:70. Aktuelni šampion domaćeg prvenstva, dominirao je od samog starta, tako da izabranicima Nenada Stefanovića nije dozvolio da ih na bilo koji način ugroze.

Crveno-beli vodili su na poluvremenu sa 25 razlike, a u nastavku, zaigrali su u znatno slabijem ritmu, pa je drugi deo igre rezultatski dobio FMP.

Najefikasniji u pobedničom timu bio je Luka Mitrović, koji je postigao 21 poen, dok je Nedović dodao 13. Dvocifreni su još bili Petrušev sa 11 i Kampaco sa 10 koševa.

Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je Izundu sa 11 koševa, a Simović je postigao 10.

PRVO POLUVREME:

Prvi poeni na meču delo su domaćeg sastava. Sa linije slobodnih bacanja poravnali su gosti iz Železnika, da bi Zvezda ponovo povela na identičan način. Nedović je realizovao dva penala i tako najavio dorbu partiju. Posle serije vrhunskih driblinga trojku za 7:2 pogodio je Fakundo Kampaco.

Ebuka Izundu je održavao FMP u životu, dok je novi pogodak sa linije 6.75 zabeležio Nemanja Nedović. Blistala je Zvezda u napadu i gosti su poslednji put zapretili na 10:9.

Od tog momenta crveno-beli su ‘dodali gas’ i prednost je konstantno rasla. Finiš prve deonice, koja je završena rezultatom 29:16, obeležio je magičnim dodavanjem Luka Vildoza. Mitrović je atraktivnim zakucavanjem krunisao akciju.

Zvezda je dominirala  u nastavku. Luka Mitrović je nastavio sa blistavim partijama iz finiša ABA lige i Evrolige i već posle poluvremena zabeležio je učinak od 17 postignutih poena.

Sastav sa Malog Kalemegdana je poveo sa 53:28 na poluvremenu, a Mitrovića je poenterski ispratio Nemanja Nedović sa 11 poena. Petrušev je dodao šest, Kampaco pet i tri asistencija, a Bentil takođe pet.

Ebuka Izunudu je na drugoj strani bio najefikasniji sa osam postignutih poena.

DRUGO POLUVREME:

FMP je uspeo da pokaže karakter i pruži otpor u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno da ugrozi prednost ekipe Crvene zvezde.

Čak i sa rezervistima, Crvena zvezda je uspela da se suprotstavi i održi prednost nad timom iz Železnika, tako da su ostali u „egalu“, bar tokom drugog poluvremena.

Jasno je bilo da Zvezda nije ušla u drugo poluvreme sa napadačkom nastrojenošću i sjajnom šuterskom formom kao u prethodne dve četvrtine.

First final Serbian Basketbal League match between kk Crvena Zvezda and kk FMP played at Belgrade, Serbia on June 6th at Aleksandar Nikolic hall. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Treneri su odlučili da podele minutažu među svojim igračima, s obzirom da je već bilo jasno ko će izaći kao pobednik iz ovog duela. Svi su dobili priliku da se pokažu i možda nametnu trenerima svoje kvalitete.

Sledeći susret između ove dve ekipe zakazan je za nedelju u 12 časova u Železniku, gde će Crvena zvezda, ukoliko ostvari pobedu, podići trofej šampiona Srbije.

1
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter