0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SAOPŠTENJE PARTIZANA: „Crno-beli“ pristaju na termin početka finala ABA lige ali imaju jedan zahtev!

Objavljeno: 09.06.23 u 14:20

Oglasili su se iz tabora „crno-belih“ povodom konačne odluke o terminu finala ABA lige

Nakon mnogobrojnih trzavica i suprotnih mišljenja, čelnici ABA i KLS liga došli su do zajedničkog jezika. Direktor jadranske lige, Milija Vojinović, saopštio je jutro konačnu odluku, po kojoj će finale tog takmičenja između Zvezde i Partizana početi 13. juna umesto prvobitno planiranog 12. juna.

Košarkaši Crvene zvezde će danas odigrati prvi meč finala KLS-a protiv FMP-a i nakon završetka te serije, krenuće dugo isčekivano finala ABA lige između večitih rivala.

Sada su se „crno-beli“ oglasili saopštenjem povodom cele situacije, istakavši da su prihvatili predlog da serije krene dan kasnije ali imaju jedan zahtev. To je da eventualna majstorica bude 22. a ne 23. pošto je tog dana beogradska arena rezervisana zbog koncerta.

VESTI O PARTIZANU:

Saopštenje prenosimo u celosti:

Nakon odluke koju je na osnovu svojih ovlašćenja utemeljenih u internim aktima ABA lige doneo njen sportski direktor Milija Vojinović, finalna serija regionalnog šampionata će umesto 12. juna, početi dan kasnije.

To znači da će Partizan Mozzart Bet napad na titulu šampiona AdmiralBet ABA lige početi 13.06. od 20 časova u Štark areni.

Ranije kupljene dnevne ulaznice za prvi finalni duel protiv Crvene zvezde sa datumom 12.06. važiće za novi datum.

 

Partizan – Crvena Zvezda , Derbi, ABA Liga 13 – Mart – 2023.Beograd, Srbija Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

 

Kao što je od juče poznato, Partizan Mozzart Bet je izričito bio protiv pomeranja ranije određenih termina za početak finalne serije. Iako Klub ne smatra da će odlaganjem od 24 sata iko išta epohalno dobiti ili izgubiti, bila je stvar sportskog duha i principijelnosti da se bude protiv ovakvog scenarija.

Nakon određivanja termina eventualne četvrte i pete utakmice, Partizan Mozzart Bet se obraća ABA ligi da datum odigravanja eventualne „majstorice“ pomeri sa 23. na 22. jun.

Klub je danas dobio službeni dopis Štark arene da je ona 23. juna zauzeta zbog ranije zakazanog koncerta, a u slučaju da baš peta utakmica odlučuje o šampionu regionalnog takmičenja, bio bi ogroman gubitak i za klub i za samo takmičenja da to ne bude spektakl pred 20.000 ljudi u crno-beloj Areni.

Istorija, kao učiteljica života nam kaže da u ne tako dalekoj prošlosti nije bilo problema da jedan klub ima pauzu od 40 dana pre finalne serije, jer drugi klub po prvi i jedini put igra plej-of Evrolige. I ne samo to, već i da nakon eliminacije dobije deset dana da se posveti odmoru i pripremi finala ABA lige.

 

Partizan – Crvena Zvezda , Derbi, ABA Liga 13 – Mart – 2023.Beograd, Srbija Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

 

Partizan nikada takve ustupke nije tražio niti smatra da ih iko zaslužuje.

Posle stavljanja tačke na bespotrebnu dramu oko termina odigravanja utakmica, Partizan Mozzart Bet poziva navijače da u prve dve utakmice ispune Štark arenu i kao što je već rečeno, sportski i punog srca sa tribina emituju isključivo ljubav prema crno-belima.

Ne bi prvi put bio da neko pokuša da isprovocira navijače Partizana kako bi nakon njihove reakcije profitirao od pražnjenja tribina ili učinio klubu štetu koja se ogleda kroz kazne.

Klub apeluje na navijače da ne obraćaju pažnju ni na šta što nema veze sa košarkom, dešavanjima na terenu i podrškom ekipi Partizana Mozzart Bet.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter