0
Košarka

Vasilije Micic (L) and Shane Larkin-Final 4l -Euroleague 2021/22-Anadolu Efes Practice Beograd, 18.05.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

NBA PARTIJA MICIĆA ZA FINALE: Efes i treći put slomio Fener u polufinalnoj seriji prvenstva Turske!

Objavljeno: 09.06.23 u 23:55

Odlična partija srpskog košarkaša

Košarkaši Anadolu Efesa su uspeli da se plasiraju u veliko finale turskog šampionata, nakon pobede nad Fenerbahčeom u četvrtoj utakmici polufinalne serije na svom terenu rezultatom 87:78.

Iako je domaćin imao nešto slabiju prvu četvrtinu, uspeo je da kontroliše situaciju na terenu i održi prednost, na kraju slavivši pobedu gotovo dvocifrenom razlikom. Tek pred sam kraj utakmice, Fenerbahče je uspeo da priđe na samo jedan posed zaostatka, ali je Anadolu Efes bio nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja. Upravo je jedan od ključnih trenutaka meča bila i trojka Marka Gudurića sa više od polovine terena na poluvremenu, ali ni taj potez nije uspeo da podigne gostujući tim u ovako važnoj situaciji.

Međutim, na kraju utakmice došlo je do incidenta kada je trener Anadolu Efesa, Ergin Ataman, počeo da slavi pred domaćom publikom. Tada je neko od menadžera Fenerbahčea uputio uvrede prema njemu, što je izazvalo bes turskog stručnjaka. On je počeo da preteći pokazuje prstom ka toj grupi na tribinama.

Situacija je postala napeta, a nekoliko igrača Fenerbahčea krenulo je ka Atamanu s namerom da se potencijalno sukobe. Srećom, na kraju je sve rešeno bez većeg skandala. Iako je Gudurić ostvario zapažen učinak sa 16 poena, tri skoka i osam asistencija, bio je drugi najbolji igrač svog tima iza Skotija Vilbekina koji je postigao dva poena više. Ipak, sve to je palo u senku neverovatne partije Vase Micića s druge strane terena.

Srpski plejmejker je postigao čak 27 poena, uz dva skoka i šest asistencija. Sjajan doprinos pružio je i Elajdža Brajant sa 25 poena, devet uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Anadolu Efes sada čeka drugog finaliste, a to će biti pobednik serije između Turk Telekoma i Pinar Karšijake, gde drugopomenuti tim ima meč loptu na domaćem terenu sutra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter