0
ATP

FOTO: YouTube screenshot

NADAL: ‘Alkaraz je poput Federera nekad, ali ne sme se zaboraviti da je Novak istorijski šampion!’

Objavljeno: 09.06.23 u 10:58

Čuveni stručnjak najavio istorijski duel!

Dan D – idealan je termin za teniski petak u Francuskoj. Finale pre finala, okršaj najboljeg ikada sa novom velikom zvezdom svetskog tenisa, Novak Đoković protiv Karlosa Alkaraza.

Prvi polufinalni susret na Rolan Garosu zakazan je za 14 časova i 45 minuta, kada će na ‘Filip Šatrijeu‘ snage odmeriti ‘prvi reket sveta’ i trećeplasirani igrač na ATP listi.

Uoči susreta očekivanja je izneo stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, Toni Nadal.

-Alkaraz je pun samopouzdanja i u odličnoj formi, fizički i tehnički. Podseća me na superiornost Rodžera Federera od kraja 2003, a pogotovo u 2004. Tada smo morali da čekamo novu generaciju da bi neko parirao Rodžeru. Osećam da će sličan slučaj biti sa Karlosom – istakao je iskusni trener i dodao:

-Novak je trenutno nešto dalje od svoje najbolje verzije, ali ne sme se zaboraviti da je on istorijski šampion koji se bori do kraja – njegov borbeni duh omogućuje mu da se prilagodi bilo kojem kontekstu. Niko ne sme da ga otpiše – zaključio je španski stručnjak. 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter