0
Košarka

FOTO: Twitter/Screenshot

MELOUN GOVORIO O JOKIĆEVOJ ODBRANI: „Njegovi otisci prstiju su svuda“!

Objavljeno: 09.06.23 u 12:20

Pomalo zaboravljen aspekt igre srpskog centra

Košarkaši Denvera savladali su Majami Hit na Floridi 94:109 i tako poveli u finalu NBA lige sa 2-1. Istorijske partije su pružili Nikola Jokić i Džamal Marej, koji su upisali po tripl-dabl sa 32 odnosno 34 poena.

Iako svi američki mediji bruje o, do sada neviđenom, napadačkom arsenalu Somborca, trener tima iz Kolorada, Majk Meloun, govorio je o sjajnoj odbrani srpskog igrača koja je toliko puta osporavana.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

– Kad pogledate Nikolu, toliko ljudi koristi samo „očni test“ da bi raspravljali o tome da li je dobar defanzivac ili ne. Moraš pogledati stvari koje radi. Ima veliku svest, veliki koeficijent inteligencije, ogromne ruke. Majami je šutirao 34% iz reketa, a Nikoline zasluge u tome su velike. Upisao je 21 šut, dve blokade, činio je mnogo za nas da dođemo do finala, a onda imao i sjajnu defanzivu, njegovi otisci prstiju su svuda – rekao je Meloun.

Kada je Jokić bio primarni defanzivac, igrači Majamija šutirali su mizernih 3/19 iz igre. Naredni meč je na programu u noći između subote i nedelje sa početkom od 2 časa i 30 minuta.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter