0
ATP

FOTO: Roland-Garros @rolandgarros/ Twitter screenshot

GLADIJATORSKA BORBA U PARIZU: Alkaraz ‘slomio’ Novaka u finišu i izjednačio! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.06.23 u 17:16

Teniski spektakl u francuskoj prestonici!

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, vodi veliku bitku u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske. Nole se bori protiv prvoplasiranog na ATP listi, mladog Karlosa Alkaraza. 

Srbin je posle 57 minuta borbe poveo sa 1:0 (6:3). Uprkos dugačkom nadigravanju Novak je bio prilično ubedljiv.

Drugi set je potrajao čak sat i 12 minuta, a Alkaraz je izjendačio na 1:1 (5:7). 

Drugi set doneo je mnoštvo uzbuđenja. Dugo su oba tenisera čuvala svoje servise, sve do 4:3 kada je Đoković i poklekao. Alkaraz je servirao za set i imao je priliku da uzvrati Noletu na identičan način, ali Srbin je još jednom pokazao kakav je majstor.

Konsolidovao se Novak i sjajnim udarcima sprečio Alkaraza da poravna rezultat. Sreća je konstantno bila na strani Alkaraza, koji je gotovo redovno pogađao linije.

Đoković je često izgledao perfektno na terenu, ali mladi Španac ga je uvek tereo na potez više. Prosto je neverovatno šta je Karlos vraćao u polje i tako umarao iskusnog rivala.

Pri rezultatu 5:4 Alkaraz je imao tri brejk, set lopte, ali Novak je ponovo zablistao i sa pet vezanih poena poravnao na 5:5.

Nole nije iskoristio jednu brejk loptu, a Španac je ubrzo poveo sa 6:5. Ponovo se Srbin suočio sa istim problemom, tri set lopte za Alkaraza. Prvi reket sveta je ovog puta iskoristio već prvu.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter