0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

DRAGAN ROSIĆ ZA HOTSPORT: ‘Zavoleo sam Niš, stekao sam puno prijatelja i navijači su me lepo prihvatili!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.06.23 u 09:30

‘Hvala selektoru Draganu Stojkoviću što mi je dao priliku da budem deo A tima reprezentacije Srbije’.

Fudbaleri Radničkog iz Niša imali su sezonu za zaborav, najbolji opis ove takmičarske godine jeste ‘od Evrope do ivice ambisa’. Najbolje govori činjenica da su bile čak četiri smene trenera. Sezonu je počeo Tomislav Sivić, da bi nakon dva meseca i neuspeha u kvalifikacijama za Ligu Konferencija dobio otkaz, a nasledio ga je kao privremeno rešenje, Saša Mrkić, koji se zadržao nekih mesec ipo dana.

Nakon već dvojice smenjenih trenera za svega dva meseca sezone, klupu Radničkog preuzima dobro poznato ime, čovek koji je sa ovim klubom bio vicešampion u sezoni 2018/19, Nenad Lalatović. Međutim, ni njemu nisu cvetale ruže, obećavao je nakon dobrih priprema u Turskoj, da bi nakon početka drugog dela sezone bilo sasvim suportno. On je nakon šest meseci dobio ostavku, a umesto njega, došao je njegov dotadašnji pomoćnik, Dragan Šarac. 

Činilo se da možda on može da digne ekipu, ali to se nije desilo i Radnički je nakon dve propuštene šanse da direktno izbori opstanak u Mozzart Bet Superligi Srbije protiv Spartaka iz SuboticeKolubare morao da igra baraž, sa dobro poznatim protivnikom, ekipom Inđije. Prvi susret bio je 3:1 za tim sa severa Srbije i svi su već otpisali Nišlije, a Šarac je nakon tog neuspeha podneo ostavku, a već užarenu klupu preuzeo je dete kluba, Vladimir Đorđević.

U revanš meču baraža, Radnički je uspeo da stigne i prestigne potreban zaostatak, pobedivši Inđiju 3:0, a jedan od najzalužnijih za taj trijumf jeste golman niškog tima, Dragan Rosić, koji je skinuo dva zicera i ostavio mrežu netaknutu. On je rođeni Užičanin, a branio je za Jedinstvo Užice, Mladost Lučani, Kolubaru, Almeriju i Seltu, da bi 2022. godine prešao u Radnički.

FOTO: Starsport

Od igranja kvalifikacija za Ligu Konferencija do baraža za opstanak u Mozzart Bet Superligi Srbije. Šta je to nedostajalo u timu da opet igrate u Evropi?

DR: Kada je ekipa igrala kvalifikacije za Ligu Konferencija nisam bio tu, ali znam da se posle toga promenilo dosta igrača i ne mogu da kažem šta je tačno nedostajalo ovoj našoj ekipi da igramo Evropu, ali čim smo bili jako daleko od samog plej-ofa, a kamoli Evrope, sigurno da je falilo dosta toga, u nekim trenucima samopuzdanje, sreća, ponekad je pritisak bio ogroman i nismo uspeli da se nosimo s njim, sigurno je kvalitet nedostajao, ali smatram da nam je najmanje kvalitet falio od svega, jer ima ovde odličnih igrača.

Propuštene su dve ’meč lopte’ za direktan opstanak, pa ste u baražu igrali protiv Inđije i doživeli poraz u prvom susretu 3:1. Koliki je bio pritisak na vas kao tim?

DR: Kada dolaziš u Radnički znaš da te očekuje veliki pritisak tokom cele sezone, jer je to klub koji ima velike ciljeve, a kada se desi ovakva sezona, skroz suprotna ciljevima ovog kluba, onda je pritisak ogroman. Iskreno i treba tako, jer smo u nekim momentima u toku sezone kada povežemo dve ili tri dobre utakmice, postajali previše opušteni i koštalo nas je.

Ipak ste uspeli da nadoknadite zaostatak i preokrenete, a ti si imao dve ključne situacije, kada si u 10. minutu zaustavio Radosavljevića i zicer Desančića u 86. minutu. Da li su te tvoje intervencije bile presudne?

DR: Uspeli smo da nadoknadimo zaostatak od dva gola jer smo to kao ekipa zaslužili. U prvoj utakmici smo bili dosta bolji, Čupić je spasio tri ili četiri sigurna gola. Što se mog učinka tiče, sigurno da je odbrana na početku meča možda i podigla ekipu kako se to često dešavalo, kao i ona na kraju. Da li su moje intervencije bile presudne ne bih rekao presudne, ali jedne od najbitnijih situacija na meču.

FOTO: Starsport

Zahvaljujući dobrim partijama si dobio poziv selektora Dragana Stojkovića u nacionalni tim za prijateljske utakmice u januaru i kvalifikacije u martu. Kako je sarađivati sa jednim od najboljih igrača na ovim prostorima?

DR: Hvala selektoru Draganu Stojkoviću za to što mi je dao priliku posle utakmice u Amreici da budem u A timu reprezentacije Srbije. Poznajem dosta tih momaka još iz mlade selekcije, ali je prelep osećaj upoznati i ove starije momke koji su zvezde u svetskom fudbalu već dugi niz godina, tako da to sigurno neću nikad zaboraviti.

Kakvi su ti planovi za narednu sezonu? Da li ostaješ u Radničkom?

DR: Imam ugovor još godinu dana sa Radničkim, zavoleo sam Niš, lepo mi je, stekao sam prijatelje i navijači su me lepo prihvatili. O budućnosti ne razmišljam sada dok sam na pauzi, ali mi je svakako cilj u životu uvek da napredujem i dižem nivo, pa sigurno da ako bi stigla neka ponuda i ako bi klub bio zadovoljan, moglo bi se desiti da odem. – istakao je Rosić za HotSport.

11
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter