0
Fudbal

FOTO: FSS

UEFA POSUSTALA PRED SRBIJOM: Tadić i drugovi imaju podršku na megdanu Mađarskoj!

Objavljeno: 08.06.23 u 16:10

Lepe vesti pred Bugare

Fudbalski savez Srbije ostvario je značajnu pobedu nakon što je Komisija za žalbe UEFA usvojila njihovu žalbu u vezi kaznenih mera koje su izrečene posle nedavnog meča između Crne Gore i Srbije u Podgorici. UEFA je odlučila da smanji kaznu sa dve na jednu utakmicu bez prisustva publike, odnosno osoba starijih od 14 godina.

Ova odluka znači da će fudbaleri, predvođeni kapitenom Dušanom Tadićem, imati podršku navijača na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Mađarske, koji se održava 7. septembra. Slična podrška je već viđena u prvom kolu protiv Litvanije, kada je blizu 20.000 mališana stvorilo fantastičnu atmosferu. Takođe, očekuje se da će stadion biti pun i da će navijači pružiti maksimalnu podršku našem nacionalnom timu u susretu protiv Crne Gore koji je zakazan za 17. oktobar. Fudbalski savez Srbije očekuje da će ove podrške biti ključne na putu ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

Ovo smanjenje kazne predstavlja veliki uspeh za Fudbalski savez Srbije, koji sve više jača svoju poziciju unutar UEFA-e. Nedavno su predsednik FSS-a, Dragan Džajić, i generalni sekretar, Jovan Šurbatović, posetili sedište UEFA-e, gde su se sastali sa predsednikom Aleksandrom Čeferinom i predstavili strateške ciljeve FSS-a u naredne četiri godine.

Podsetimo, naredni meč Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo je zakazan za 20. jun u Razgradu protiv Bugarske. Pre toga, izabranici selektora Dragana Stojkovića imaće proveru u Beču 16. juna protiv selekcije Jordana.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter