0
Fudbal

FOTO: twitter/@FIFAWorldCup

OGLASILA SE BARSELONA NAKON MESIJEVOG TRANSFERA U MAJAMI: Evo šta su poručili!

Objavljeno: 08.06.23 u 09:00

Transfer bomba.

Svetski prvak sa Argentinim, Lionel Mesi, napustio je Pari Sen Žermen, nakon što mu je istekao dvogodišnji ugovor sa tim klubom. On je na ’Park prinčeva’ došao 2021. godine kao slobodan igrač iz Barselone, pošto nije mogao da se dogovori oko novog ugovora. Poslednjih meseci dosta se vodila polemika oko Mesijevog povratka u Kataloniju a i postojale su špekulacije da će potpisati sa Al Hilal, klub iz Saudijske Arabije. Međutim, Argentinac se odlučio za Ameriku i MLS, tačnije Inter Majami, klub čiji je vlasnik Dejvid Bekam.

Sam Mesi se oglasio posle ovoga i rekao da je želeo da ode iz Evrope.

-Zaista sam želeo, bio sam veoma uzbuđen što mogu da se vratim, ali nakon što sam iskusio i doživeo sve ono kada sam odlazio, nisam želeo da ponovo budem u istoj situaciji: da čekam da vidim šta će se desiti i da ostavljam svoju budućnost u rukama drugih. Čuo sam da moraju da prodaju igrače ili da smanje plate, a istina je da nisam želeo da prolazim kroz to, niti da imam veze sa svim tim. Doneo sam odluku da idem u Majami. Još uvek ga nisam sve rešio sto posto. Nedostaju mi neke stvari, detalji ali odlučili smo da nastavimo tim putem. Želeo sam da napustim Evropu, da izađem iz centra pažnje i više razmišljam o svojoj porodici. – naveo je on.

Nakon ove izjave, iz Barselone su poručili da Lapotra poštuje Mesijevu odluku.

-U ponedeljak, 5. juna, Horhe Mesi, otac i predstavnik Lionela Mesija, obavestio je predsednika kluba Đoana Laportu o odluci igrača da pređe u Inter iz Majamija, uprkos tome što je dobio ponudu Barselone, imajući u vidu obostranu želju da Mesi da još jednom obuče dres katalonskog kluba. Predsednik Laporta je razumeo i poštuje Mesijevu odluku da želi da se takmiči u ligi sa manje zahteva, dalje od reflektora i pritiska kojem je bio izložen poslednjih godina“, stoji u saopštenju Barselone. – istakli su.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

4
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter