0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

NEĆE DA SE PREDAJU: Kolubara se na odluku FSS-a žalila Sudu za sportsku arbitražu u Lozani!

Objavljeno: 08.06.23 u 18:50

Još uvek hoće da se izbore za ono što oni misle da je istina

Kolubara se obratila Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zbog nezadovoljstva odlukom Disciplinske komisije i potvrdom Komisije za žalbe Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Klub iz Lazarevca je uložio žalbu na oduzimanje devet bodova, a čelnici ističu da je odluka doneta bez poštovanja procesa i da nisu imali uvid u dokaze koji su doveli do kazne.

Kolubara je jedan od retkih klubova koji su kažnjeni u više od 100 slučajeva pokrenutih na osnovu informacija UEFA. U svojoj žalbi, klub navodi primer RFK Novi Sad koji je oslobođen krivice uprkos sumnji UEFA, ali nedostatku dokaza. Uz to, Kolubara je istakla da je suočena sa neizvesnošću u pregovorima sa sponzorima i igračima zbog nedostatka jasne sudbine.

Kolubara je zatražila od CAS-a da poništi odluku FSS-a i da se tabela Superlige za sezonu 2022/23 formira sa oduzetim bodovima, čime bi klub zauzeo deveto mesto sa 41 osvojenim bodom.

Odluka CAS-a ima ključan uticaj na definitivni izgled prvenstva Srbije za narednu sezonu. Ukoliko se donošenje odluke odugovlači, može se dovesti u pitanje i termin prvog kola takmičenja. Lazarevčani su čak zatražili suspenziju početka prvenstva sve dok CAS ne donese svoju odluku.

Podsetimo da je Disciplinska komisija FSS-a pokrenula postupak zbog sumnjivih utakmica između Mladosti NSKolubare, KolubareSpartaka u Mozzart Bet Superligi i RFK Novog SadaRadničkog Novog Beograda u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije.

Samo Kolubari su oduzeti bodovi, dok su Spartak i Mladost GAT kažnjeni finansijskim kaznama. RFK Novi Sad i Radnički Novi Beograd su oslobođeni krivice zbog nedostatka dokaza.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter