0
Košarka

FOTO: Twitter/Screenshot

MELOUN PORUČIO: ’Zaboravite na statistiku!’

Objavljeno: 08.06.23 u 07:30

Nova pobeda za Nagetse.

Košarkaši Denvera su noćas od 2:30 na Floridi odigrali treći susret u finalnoj seriji NBA ligi protiv Majamija i ponovo poveli u ukupnom skoru 2:1, jer su savladali domaćina rezultatom 109:94. U prvom duelu ova tima, Nagetsi su slavili 104:93, dok su Hitsi drugi meč dobili 111:108.

Ovu utakmicu obeležili su Nikola Jokić i Džamal Marej, koji su bukvalno sami dobili ovu utakmicu. Oba igrača su postigla tripl-dabl. Srpski centar imao je skor od 32 koša, 10 asistencija i 21 skok, dok je Marej imao 34 ponea, 10 asistencija i 10 skoka.

Nakon meča, trener Denvera, Majkl Meloun je rekao je prvi put u istoriji finala desilo da dvojica košarkaša na jednoj utakmici postignu tipl-dabl.

– Mislim da se prvi put u istoriji finala desilo da dvojica košarkaša na istoj utakmici imaju po tripl-dabl. Ovo je naša najbolja igra u seriji. Prava Denverova košarka. Ne zbog tripl-dablova Jokića i Marija, već što smo dozvolili Majamiju da nam ubaci samo 94 poena. Znamo da možemo da budemo bolji i probaćemo već u narednoj utakmici. Nismo došli u Majami da bismo dobili samo jedan meč. – započeo je.

Dodao je da ga Jokić uopšte ne iznenađuje.

– Ništa me kod Jokića ne iznenađuje. Iz meča u meč dokazuje da je pravljen za veliku scenu. Opet je do pokazao. Na Džamala sam ponosan. Velika odgovornost pala je na njega posle poraza u drugoj utakmici, a nije tako. Ima i do mene i svih igrača. Šampioni i ratnici se vraćaju. – nastavio je on.

Istakao je da im je bila bitna pobeda i da su je Marej i Jokić kreirali.

– Zaboravite na statistiku, Mari je bio prisutan, njegova energija je ukazivala da je bio tu. Bila nam je potrebna pobeda kako bismo vratili prednost domaćeg terena, a Nikola i on su je kreirali. Ne samo njih dvojica, Majkl Poter je recimo uhvatio sedam lopti, Aron Gordon čak deset, uz to ubacio 11 poena. Sjajan učinak. – naveo je strateg Nagetsa.

Govorio je i o saradnji sa Jokićem.

– Već osam godina sarađujem sa Nikolom, Marija treniram sedam, ali ovakvu partiju, kao tandema, za taj period nisam video. Bilo je njihovih dobrih izdanja i ranije, ali ne u finalu, u ovakvoj etapi sezone, na velikoj sceni. Naša odbrana je bila sjajna, ograničili smo Majami samo na 11 trojki i tek 37 odsto ubačenih šuteva iz igre. Oduvek sam pričao da su Nikola i Džamal elitni tandem za NBA, što se još jednom pokazalo. Videli smo kako rastu. Mnogi košarkaši igraju jednim sa durgima, a oni jedan za drugog. Primera radi, Džamala bi često udvajali, a onda bi usledio pas bilo Nikoli, bilo Braunu. Jokić i Mari mnogima zadaju glavobolje. – kazao je on.

Pričao je da protivnici obično udvajaju Džamala, dok na klupi drži Nikolu.

– Džamala obično udvajaju dok Nikolu držim na klupi. Zato mogu samo da im čestitam što su igrali po 44 mnuta. Obično protivnici stisnu Marija dok Jokić odmara, ali kad je na terenu onda Džamal kreira ili sa njega ili ostavi nekog slobodnog na šutu za tri. Kad smo doveli Marija bio je samo bek-ap opcija, sad je momak koji ima tripl-dabl učinak u finalnoj seriji. Nikad se ne plaši. Ponosam se što se vratio posle kritika zbog druge utakmice. U četvrtoj će biti još bolji. – trvdio je.

Na kraju je pohvalio rezervistu Kristijana Brauna.

Njegovo samopouzdanje je fantastično. Izbijalo je iz njega. Kiptalo. U 18 plej-of mečeva je bio u rotaciji, a prva mu je godina u NBA. To govori kakav je mentalno, fizički i emotivno. Spreman! Nikad ne leti, nikad ne pada. Bilo je zanimljvo gledati mladog čoveka da se tako ponaša. – zaključio je Meloun.

 

 

 

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter