0
Evroliga

Ben Bentil (R) and during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Zalgiris Kaunas at Aleksandar Nikolic Hall on December 13, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

LETONAC ODBIO PARTIZAN ZBOG PECANJA: Crno-beli ga želeli u timu – presudilo nekoliko stvari!

Objavljeno: 08.06.23 u 19:40

Evo o čemu se radi.

Letonski košarkaš Rolands Šmits doneo je odluku da produži ugovor sa ekipom Žalgirisa, iako su se za njega interesovali brojni evroligaški klubovi, uključujući navodno i Partizan, prenosi „Basket njuz“. Šmits je odbio sve ponude i odlučio se za ostanak u Žalgirisu iz specifičnih razloga.

Kako je izjavio za pomenuti portal, ključan faktor u njegovoj odluci bila je blizina vrtića u kojem ide njegova ćerkica, koji se nalazi samo dva minuta hoda od njihovog doma. Pored toga, Šmits je istakao da je Letonija udaljena samo nekoliko sati vožnje, što mu omogućava da bude blizu porodice i prijatelja. Međutim, postoji još jedan razlog za ostanak.

Kada se odmara od utakmica, Šmits uživa u pecanju, pa je kuća u Litvaniji koju je izabrao locirana nedaleko od ribolovne zone, gde često provodi vreme sa štapom u ruci.

Svi ovi faktori su uticali na odluku košarkaša da odbije možda i unosnije ponude iz Izraela i Beograda. Šmits je potpisao novi ugovor sa Žalgirisom koji će važiti do 2026. godine, ali ugovor sadrži klauzulu koja mu omogućava da sledećeg leta napusti Litvaniju ako to poželi.

Tokom prethodne sezone Evrolige, Smits je imao prosečno 9,7 poena, 4,7 skokova i 1,1 asistenciju po utakmici.

1
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter