0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/Screenshot

ITALIJANO UPERIO PRSTOM U ŠTOPERA KAO KRIVCA ZA PORAZ: ’Trebalo je da trči brže!’ (VIDEO)

Objavljeno: 08.06.23 u 09:50

Bolan poraz.

Fudbaleri Fiorentine i Vest Hema su na ’Fortuna Areni’ u Pragu odigrali finalni susret Lige Konferencija, a ’čekićari’ su trijumfovali rezultatom 2:1 i tako osvojili prvi evropski trofej nakon više od dve decenije. Tim Dejvida Mojesa poveo je u 62. minutu, kada je sa bele tačke bio precizan Benrahma, a Bonaventura par minuta kasnije izjednačio rezultat.

Bili su Italijani konkretniji i bliži golu, ali se Englezi nisu dali i u poslednjim trenucima, nakon dobro solo prodora Boven stavlja tačku na susret u 90. minutu. Trener tima iz Firence, Vićenco Italijano je okrivio štopera svoje ekipe, Igora, rekavši da je trebalo da ruši Bovena.

-Toliko smo dobro čitali slične situacije za vreme utakmice, da zaista nismo očekivali da ćemo na taj način izgubiti. Bila je to situacija sa kojom znamo da se nosimo, da je „pročitamo“, jedino što nismo uradili ono što je trebalo. Mogli smo čak da žrtvujemo faul i zaustavimo Bovena, ali pre svega trebalo je da stignemo do napadača Vest Hema u tih nekoliko metara. – započeo je.

Dodao je daje Igor ušao svež I mogao je da trči mnogo.

Oba centralna beka moraju da ostvare prednost nad protivnicima. Igor je tek ušao, bio je svež, mogao je da trči mnogo, mnogo brže od Ranijerija, iscrpljenog kad je izašao. Objasnio sam mu da je u toj situaciji mogao daleko bolje. Da smo bili koncentrisaniji, otišli bismo na produžetke. – naveo je on.

Istakao je da su izgubili iz sumnjivog penala i gola koji su mogli da izbegnu.

-Počeli smo sa momcima koji su nam dali balans, bio je to period utakmice kad smo jedva dozvolili Vest Hemu da stvara šanse. Igrali smo onako kako je potrebno da u finalu, malo smo rizikovali, a dosta kontrolisali dešavanja na terenu. Izgubili smo iz sumnjivog penala i gola koji smo mogli da izbegnemo. – poručio je strateg Fiorentine.

Na kraju je kazao da je užasan osećaj izgubiti dva finala.

Užasan je osećaj izgubiti dva finala. Voleo bih da tako nešto nikada nisam doživeo, ali jesam. Tužan sam, jer su momci bili izbezumljeni i poraz u dva finala ih boli. Šteta je da smo izgubili dva finala koja smo odigrali dobro. Nisam mogao da zamislim ovakav scenario. Igrali smo dobro, stvaerali šanse, izjednačili odmah posle penala koji je mogao da nas „ubije“. Umesto toga, reagovali smo, mogli smo da prekrenemo preko Mandragore. Onda taj rikošet na sredini, trebalo je da izbegnemo pomenutu situaciju. To bi nam omogućilo da dođemo do produžetka, a tamo bismo imali prednost. – zaključio je Italijano.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter