0
Košarka

FOTO: twitter/@Suns

FINIKS SE ODRIČE KRISA POLA: Lejkersi naredna destinacija?

Objavljeno: 08.06.23 u 11:45

Jedan od najboljih plejmejkera današnjice odlazi iz Arizone

Košarkaš Finiks Sansa, Kris Pol, postaće slobodan agent. Njega su Sansi obavestili da neće iskoristiti klauzulu u ugovoru na još jednu sezonu, zbog čega će popularni „Cp3“ morati da potraži novu sredinu.

Iako ima 38 godina, nema sumnje da bi Kris bio od značajne pomoći mnogim timovima koji konkurišu za titulu. Upravo se odmah pojavila vest, da bi Los Anđeles Lejkersi, mogli da privuku sjajnog pleja u pokušaju da naredne sezone dođu do titule.

Poznato je da su Lebron i Pol odlični prijatelji van terena, pa je ovo dodatno podgrejalo sumnju da bi ovakav scenario mogao da se desi. Sansi će sigurno tražiti opciju u kojoj bi mogli da trejduju svog vetarana, jer bi u suprotnom za raskid ugovora, morali da mu isplate 15,8 miliona dolara.

 

 

Kris Pol je prošle sezone beležio 14 poena i 9 asistencija u regularnoj sezoni, da bi potom u drugoj rundi plej-ofa protiv Denvera, propustio poslednjih 4 utakmica zbog povrede prepone.

U svojoj bogatoj karijeri nastupao je još za: Nju Orleans, Los Anđeles Kliperse, Hjuston i Oklahomu. Na ol-star mečevima se pojavljivao 10 puta a 2021. je igrao i veliko finale kada je njegov Finiks poražen od Milvokija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter