0
Rekreativo

FOTO: SIM

POČINJU DUNAV OSIGURANJE SPORTSKE IGRE MLADIH!

Objavljeno: 07.06.23 u 16:39

Deseta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih svećano će biti otvorena 16. juna u 11 časova na Trgu Republike u Beogradu

Rukovanjem osnivača i predsednika Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i gradonačelnika Beograda i zvanično je potvrđeno da će se deseta sezona Igara u Srbiji svečano otvoriti u Beogradu. Konferenciji za novinare su pored Marića i Šapića prisustvovali predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović i gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić naglasio je da ovakve manifestacije imaju važan značaj za ceo region:

– Meni je kao bivšem sportisti uvek posebno zadovoljstvo kad mogu da soprinesem ovakvim stvarima. Pratio sam Sportske igre mladih jer su izvrsna stvar za pospešivanje bavljenja sportom dece i mladih, ali i za odnose u regionu koji su uvek na nekom ispitu, tako da Igre imaju višestruku korist. Drago mi je što je Srbija već deset godina partner u ovoj priči koju izvrsno radite i računajte da će grad Beograd uvek biti podrška Sportskim igrama mladih. Nadam se da će se za ovim vašim primerom krenuti i u drugim oblastima, jer mi ovde moramo da živimo jedni sa drugima i moramo međusobno da se poštujemo. Možemo svi samo da imamo korist, ispostavilo se koliko štete možemo da imamo kada je suprotno.

 

FOTO: SIM

 

Novinarima se obratio i osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić se zahvalio na prijemu gradonačelniku i predsedniku Skupštine:

– Hvala što ste prepoznali značaj da se otvaranje desete sezone Igara u Srbiji održi baš u Beogradu. Hvala pre svega deci što su prepoznala misiju Igara, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na podršci od prvog dana Igara u Srbiji. Znate da je zahvaljujući sponzorima za decu sve besplatno, ponosni smo na činjenicu da je za sve ove godine Upravo ta saradnja je konkretno u Srbiji sa generalnim sponzorom kompanijom Dunav osiguranjem dovela do kampanje „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koja za cilj ima da ukaže na vršnjačko nasilje, deca su aktivna na terenu što me posebno raduje. Značaj Igara prepoznale su i druge kompanije, obe su iz Srbije, Medical Innovation  Solutions na čelu sa gospodinom Sašom Pozderom i kompanija Millennium tema na čelu sa gospodinom Stojanom Vujkom. 

Marić se zahvalio i medijima koji prate Sportske igre mladih:

Složio bih se sa gradonačelnikom i pozivam i vas kao medije da pozitivne priče više promovišemo posebno u našoj regiji, jer kroz pozitivan primer ćemo budućim generacijama ostaviti normalnije odnose. Dokaz tome je da za sve ove godine u Igrama među decom nije bilo nijedne ružne reči, a kamoli nešto drugo, nadam se da se nećemo ureći. Nastavite sa pozitivnim izveštavanjem, jer ono može mnogo doprineti.

 

FOTO: SIM

 

Ceremonija svečanog otvaranja desete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih počeće u 11 časova 16. juna na Trgu Republike. Posle kulturnog programa, na Trgu će deca uživati u više sportskih disciplina i edukativnih radionica, a koncert će održati Goca Tržan. Sredstva za organizovanje ovog programa izdvojili su Sportski savez Beograda i gradski Sekretarijat za sport i omladinu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter