0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DIREKTOR ABA LIGE: ‘Pre eventualne promene termina obaviću razgovore sa oba učesnika finala!’

Objavljeno: 07.06.23 u 20:58

‘Poziv koji je stigao predstavlja korak u dobrom smeru!’

Košarkaška Superliga Srbije prva je objavila termine finalne serije u kojoj će nastupati Crvena zvezda i FMP. Ubrzo nakon toga oglasila se i Admiral bet ABA lige, čiji se naknadno obelodanjen raspored poklapa sa terminima srpskog prvenstva.

Crvena zvezda je finalista oba takmičenja i tako je nastao veliki problem, jer aktuelni šampion Srbije i regiona ne može u isto vreme da igra protiv FMP i Partizana.

Klub sa Malog Kalemegdana je potom izdao nekoliko saopštenja, a ubrzo je stigao odgovor od funkcionera samog takmičenja, kao i večitog rivala.

Sastanak između KLS i ABA zakazan je za četvrtak, a direktor ABA lige Milija Vojinović dao je izjavu za Telegraf.

-Kao što sam mnogo puta već tokom proteklih dana rekao, u svim izazovnim situacijama tokom sezone, stava sam da samo otvorenom i iskrenom komunikacijom, možemo da dođemo najboljeg mogućeg rešenja. U tom svetlu, izuzetno mi je drago što je sada i KLS promenio svoju poziciju i stvari postavlja na taj način. Poziv koji je stigao predstavlja korak u dobrom smeru, a sigurno da ne bismo ni bili u ovoj situaciji da smo od početka razgovarali i da nije bilo jednostranih i isključivih odluka. Ipak, to je sada najmanje bitno – istakao je direktor regionalnog takmičenja i dodao:

– Važno je da sada i sa druge strane postoji želja da kroz razgovor pronađemo najbolje rešenje u interesu svih strana. Sada znamo i drugog učesnika finalne serije, samim tim, jasnu sliku i kanale komunikacije. Odnosno, kako što i nalaže praksa u mom radu, pre eventualne promene termina, obaviću razgovore sa predstavnicima oba učesnika finala i videti njihov stav – poručio je Vojinović u izjavi za Telegraf. 

4
7

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter