0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VREME JE ZA NOVE IZAZOVE: Kapiten Napretka posle izborenog opstanka spreman za naredni iskorak! (FOTO)

Objavljeno: 06.06.23 u 09:00

‘Ostaje žal za Kupom! Poraženi smo bez primljenog gola u celom takmičenju!’

Veliki broj iskusnih fudbalskih stručnjaka prethodnih sezona pokušao je da vrati kruševački Napredak u sam vrh srpskog fudbala. Najuspešniji u toj viziji bio je Milan Đuričić. Nažalost, opaka bolest i prerana smrt sprečili su popularnog i voljenog Đumija da zacrtani cilj sprovede u delo.

Đuričić je pažljivo birao pojedince od kojih kreira tim, a jedan od prvih poteza bilo je dovođenje iskusnog i proverenog defanzivca, Dejana Kerkeza. Brzo je visoki štoper opravdao ulogu pojačanja nakon dolaska u letnjem prelaznom roku 2021. godine.

Nametnuo se bivši as ČSK-a, Spartaka i portugalskog Maritima i svakom narednom stručnom štabu, da bi po dolasku Dušana Đorđevića na klupu Čarapana zadužio i kapitensku traku oko ruke. Situacija se nije promenila ni kada je Đorđevića na trenerskoj funkciji zamenio Dragan Perišić.

FOTO: STARSPORT

 

Dve godine dugačka, uspešna saradnja, završena je sjajnim izdanjima u plej-autu Mozzart bet Superlige Srbije, koji je Napredak završio na liderskoj devetoj poziciji.

Kerkez je u najvažnijim momentima pokazao liderske sposobnosti, ali kako i sam otkriva u razgovoru za HotSport, ostaje žal što ekipa rezultatima nije dokazala kakav potencijal poseduje.

DK: Glavni cilj na samom startu sezone bio je plej-of, tako da ne mogu reći da sam zadovoljan osvojenim 9. mestom. Ipak, činjenica je da smo uspeli da se oporavimo nakon veoma lošeg početka takmičarske godine. U izuzetno kvalitetnoj konkurenciji bili smo na pobedu ili dve od plasmana u TOP 8. Najvažnije je da smo se na vreme konsolidovali i izbegli probleme u eventualnoj borbi za opstanak – istakao je Kerkez i nastavio:

DK: Sigurno da je promena trenera mnogo uticala na nas. Dušan Đorđević je odlično radio, ali nažalost rezultata nije bilo. Posebno mi je žao zbog utakmica protiv Partizana i Novog Pazara u Kruševcu, gde smo zaslužili mnogo više.  Dragan Perišić je brzo ‘osetio’ ekipu, doneo je novu energiju i zahteve, a tim ga je prihvatio. Napravio je sjajan posao i hvala Bogu rezultati ovog puta nisu izostali.

FOTO: STARSPORT

 

 Spoj srpskog inata, portugalskog fanatizma kojim se zarazio za vreme nastupa u Maritimu i bez sumnje fudbalskog znanja, recept je za sjajan učinak korpulentnog štopera. Skromni Kerkez, koji uvek u prvi plan ističe timski duh i pokazuje značajnu dozu samokritičnosti, jedan je od glavnih razloga zbog kojih je Napredak u čak 16 navrata na 34 susreta prethodne sezone mrežu sačuvao netaknutom.

DK: Sama činjenica da sam dobio kapitensku traku oko ruke je za mene velika stvar. To mi govori da sam valjano radio kako na fudbalskom, tako i na ljudskom planu. Što se individualnog učinka tiče smatram da mogu biti zadovoljan. Zdravlje me je poslužilo, te sam bio standardan na terenu, a što je meni kao defanzivcu najvažnije nazad je bilo dosta ‘0’. Često sam dobijao podršku i komplimente od strane zahtevne, ali fantastične kruševačke publike i to mi je značilo u svakom pogledu. Veliki žal ostaje za Kupom, gde smo poraženi od Crvene zvezde posle penal serije, a nismo primili gol tokom celog takmičenja.

Dejanu je na kraju sezone istekao ugovor sa klubom iz Kruševca. Defanzivac, koji je u Napredak stigao iz Mafre, svestan je da je vreme za novi iskorak u karijeri. Iako smatra da je u Portugalu moglo mnogo bolje od prikazanog, pojedine partije se i dalje pamte, te je prema saznanjima HotSporta nekoliko tamošnjih klubova ponovo zainteresovano za njegove usluge. Štoper nije želeo da govori o konkretnim ponudama, ali ističe da je odlazak u inostranstvo najrealnija opcija. 

DK: Po završetku sezone ugovor mi je istekao i gotovo je sigurno da ću promeniti sredinu. U planu je inostranstvo, ponuda ima, a sa menadžerom svakodnevno razmatram šta je najbolji sledeći korak u karijeri. Leto je pred nama, videćemo šta će biti…

Do sada neviđeno jaka konkurencija u elitnom rangu srpskog fudbala izaziva veliko zadovoljstvo kod Kerkeza. Dejan je samo rečima hvale govorio o timovima iz vrha Superlige, koji će naredne sezone predstavljati Srbiju na evropskoj smotri

DK: Prvih pet pozicija na tabeli pripale su timovima koji definitvno po svim parametrima odskaču od ostatka superligaškog društva. Za neupućene je možda iznenađenje konačan ishod prvenstva i redosled na tabeli, ali ko je pratio takmičenje zna o čemu govorim. Zvezda je još jednom na prilično ubedljiv način došla do titule, a TSC i Čukarički su sasvim zasluženo zauzeli drugo i treće mesto. Ekipa iz Bačke Topole je prikazala najlepšu igru, a Čukarički je u velikom stilu nizao trijumfu u kontinuitetu. Sjajna stvar je što imamo pet timova na evropskoj sceni i ubeđen sam da su svi sposobni da zabeleže neke lepe rezultate. To bi bila velika stvar za srpski fudbal – poručio je Dejan Kerkez u razgovoru za HotSport. 

 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter