0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SVE JE SPREMNO ZA VELIKO FINALE: Partizan razbio Cedevitu i zakazao seriju sa Crvenom zvezdom! (FOTO)

Objavljeno: 06.06.23 u 20:55

Ubedljiva pobeda izabranika Željka Obradovića!

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Admiral bet ABA lige. Crno-beli su u majstorici polufinalne serije ‘razbili’ Cedevita Olimpiju i slavili sa ubedljivih 90:71. Beogradski tim nije dao baš nikakvu šansu rivalu, koji nije izgledao kao tim koji zaslužuje plasman među dve najbolje ekipe.

Partizan će u velikom finalu igrati protiv aktuelnog šampiona, večitog rivala – Crvene zvezde. 

FOTO: STARSPORT

Alen Smailagić je vezao osam poena na startu utakmica, a gosti su odgovorili jedino atraktivnim zakucavanjem Omića na asistenciju Jogija Ferela. Cedevita Olimpija je izgledala neprepoznatljivo loše, bez  ikakve ideje i vrlo tromo. Nekoliko grešaka u nizu pomogle su Partizanu da u ranoj fazi susreta stekne značajnu prednost.

Ledej je nakon solo prodora zakucao za 10:2, da bi Madar sa pet vezanih poena naterao trenera gostujujućeg tima na tajm-aut.

Cedevita je nastavila sa očajnim rešenjima, ali je Dragić sa dve vezane trojke koliko, toliko održao priključak sastava iz Ljubljane.

Na poena Nanelija, zakucavanjem je uzvratio Karlo Matković i smanjio na -9. Zoran Dragić je jedini pružao otpor ekipi Željka Obradovića i još jednom je fenomenalno proigrao mladog Matkovića za 19:12.

Nekoliko napada u nizu gosti nisu realizovali, pa je Zek Ledej u prepoznatljivom maniru rutinski ugurao Jogija Ferela u reket i poentirao jednom rukom. Matković je ponovo snažno zakucao za -7.

Posle sjajne kretnje i otvaranja, trojkom se za +10 nagradio Uroš Trifunović. Karlo Matković je pogodio za dve i postavio konačan rezultat prve deonice 24:16. 

Dugo nije bilo poena na startu druge deonice. Cedevita nije mogla da pogodi ni iz otvorene pozicije, a onda je to trojkom na drugoj strani kaznio Kevin Panter.

Stvar je u svoje ruke preuzeo Rebec, koji je najpre pogodio za tri sa devet metara, a potom prodorom smanjio na 26:21.

Alibegović je napravio potez utakmice, poleteo skoro sa linije 6,75 i zakucao pod faulom. Igrač Cedevite je potom realizovao i dodatno slobodno bacanje. Mirko Mulalić je iz trka pogodio trojku za izjednačenje.

Imali su gosti napad za prvo vođstvo, ali sudije su kaznile Ferela tehničkom greškom zbog prigovora. Crno-beli su se na krilima Madara i Ledeja ponovo odlepili na +7.

Panter je trojkom postavio konačnih 41:30 na poluvremenu. 

Gosti su napravili seriju 0:4 na startu treće deonice, ali Džejms Naneli je uzvratio na isti način i vratio je Partizanu +11. Nedopustivo mnogo su grešili igrači iz Ljubljane, a Partizan je to znao da kazni.

Zek Ledej je na putu do koša iznudio faul i ponetirao za dodatno slobodno bacanje. Crno-beli su se tada odvojili na +14, a Naneli je u kontri poviso na maksimalnih +16.

Omić je sa poludistance pogodio, čisto da pokaže da je Cedevita i dalje na parketu. Nastavio je na drugoj strani Partizan da muči protivnika. Bila je to fenomanlna rola Jama Madara.

Crno-beli nisu mogli da promaše, sve je ulazilo i Partizan je još jednom demonstrirao strašan potencijal koji poseduje. Zoran Dragić je sa dve vezane trojke vratio nadu gostima da i dalje mogu da zaprate u odlučujućoj deonici.

Koliko su gosti zapravo bili loši u nastavku, na kraju trećeg kvaratala rezultat je bio i više nego dobar za ekipu trenera Alilovića. U odlučujući period igre ušlo se pri rezultatu 65:53.

Alibegović i Omić su povremeno uspeli da pronađu put do koša crno-belih, ali domaći su dominirali u oba pravca. Redom su izabranici Željka Obradovića ‘cepeli mrežicu’ na protivničkom košu.

Danilo Anđušić je poentirao u dva vezana napada, a Dante Eksum je iz prodora pogodio za dva i povisio na maksimalnih 76:58.

Neprestano je rasla prednost domaćih, a posle pogođenih slobodnih bacanja Uroša Trifunovića iznosila je +22.

Ako je pitanje uopšte postojalo, Danilo Anđušić je trojkom za 83:58 potvrdio plasman Partizana u veliko finale.

Do kraja utakmice ništa se značajno nije dogodilo. Gosti su malo ublažili ritam, a šansu je dobio Sava Drezgić.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter