0
Ostali sportovi

FOTO: BAŠS

LEGENDA SRPSKE ATLETIKE U DRUŠTVU MLADIH GLUMACA DODELIO NAGRADE: Završeno još jedno takmičenje školaraca! (FOTO)

Objavljeno: 06.06.23 u 21:03

Beogradska asocijacija za školski sport nastavila je sa serijom aktivnosti. Na red su došli završni dueli osnovaca (četvrti razredi Osnovnih škola) u igri Između dve vatre. Učestvovalo je 12 škola, a timovi su bili podjednako sastavljeni od dečaka i devojčica. Igralo se po grupama i posle sjajnih mečeva usledilo je polufinale.

Na kraju OŠ ,,Lazar Savatić,, u finalu je slavila protiv OŠ ,,Sanja Marinković iz Zemuna, osvojivši zlatnu medalju.

Bronzana medalja pripala je dečacima i devojčicama iz Osnovne škole Karađorđe sa Voždovca, pobedom nad OŠ 1300 kaplara sa Zvezdare.

FOTO: BAŠS

Završne mečeve pratili su poznati glumci Isidora Građanin i Slaviša Čurović, koji su zajedno sa legendom atletike dr Danetom Koricom delili medalje.

Mečeve su gledali i Nikola Penić (gradski sekretar za sport i omladinu), Nemanja Radović (predsednik BAŠS),  Vuk Bjelanac (član UO) i drugi.

Treba reći da programe Beogradske asocijacije za školski sport podržava Grad Beograd, preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Takmičenja se održavaju u 16 sportova i učešće je potpuno besplatno za decu sportiste.

– Kada vidite da deca uživaju u sportu, kada vidite osmehe, zaista nema lepšeg osećaja. Bravo za sve klince. Igra između dve vatre je omiljena u školama širom Srbije. Hvala i Gradu Beogradu koji pomaže naše programe, gde školarci sportisti uživaju tokom školske godine u raznim sportovima ali i drugim dešavanjima koje Beogradska asocijacija za školski sport organizuje – istakao je Nemanja Radović, predsednik BAŠS.

Kako nas je obavestio Slobodan Đurić, generalni sekretar asocijacije, tokom letnjeg raspusta nema stajanje. U planu su edukacije o sprečavanju nasilja i o bezbednosti dece na internetu, besplatni programi sporta u nekoliko beogradskih opština i akcija edukacije školaraca u saradnji sa Udruženjem sportskih novinara Beograda. 

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter