0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DVOCIFRENA PREDNOST CRNO-BELIH NA POLUVREMENU: Partizan blizu finala, izuzetno loše izdanje Cedevita Olimpije! (FOTO)

Objavljeno: 06.06.23 u 19:48

Ledej vodi beogradski tim ka pobedi!

Košarkaši Partizana dočekali su Cedevita Olimpiju u trećoj odlučujućoj utakmici polufinalne serije Admiral bet ABA lige. Odlučujući susret u ‘Štark Areni‘ počeo je u terminu od 19 časova, a crno-beli su ‘majstoricu’ otvorili na nestvaran način.  Gosti su uspeli da se konsoliduju, ali izabranici Željka Obradovića odigrali su sjajnu završnicu poluvremena i vode sa 41:30 na poluvremenu.

FOTO: STARSPORT

Alen Smajlagić je vezao osam poena na startu utakmica, a gosti su odgovorili jedino atraktivnim zakucavanjem Omića na asistenciju Jogija Ferela. Cedevita Olimpija je izgledala neprepoznatljivo loše, bez  ikakve ideje i vrlo tromo. Nekoliko grešaka u nizu pomogle su Partizanu da u ranoj fazi susreta stekne značajnu prednost.

Ledej je nakon solo prodora zakucao za 10:2, da bi Madar sa pet vezanih poena naterao trenera gostujujućeg tima na tajm-aut.

Cedevita je nastavila sa očajnim rešenjima, ali je Dragić sa dve vezane trojke koliko, toliko održao priključak sastava iz Ljubljane.

Na poena Nanelija, zakucavanjem je uzvratio Karlo Matković i smanjio na -9. Zoran Dragić je jedini pružao otpor ekipi Željka Obradovića i još jednom je fenomenalno proigrao mladog Matkovića za 19:12.

Nekoliko napada u nizu gosti nisu realizovali, pa je Zek Ledej u prepoznatljivom maniru rutinski ugurao Jogija Ferela u reket i poentirao jednom rukom. Matković je ponovo snažno zakucao za -7.

Posle sjajne kretnje i otvaranja, trojkom se za +10 nagradio Uroš Trifunović. Karlo Matković je pogodio za dve i postavio konačan rezultat prve deonice 24:16. 

Dugo nije bilo poena na startu druge deonice. Cedevita nije mogla da pogodi ni iz otvorene pozicije, a onda je to trojkom na drugoj strani kaznio Kevin Panter.

Stvar je u svoje ruke preuzeo Rebec, koji je najpre pogodio za tri sa devet metara, a potom prodorom smanjio na 26:21.

Alibegović je napravio potez utakmice, poleteo skoro sa linije 6,75 i zakucao pod faulom. Igrač Cedevite je potom realizovao i dodatno slobodno bacanje. Mirko Mulalić je iz trka pogodio trojku za izjednačenje.

Imali su gosti napad za prvo vođstvo, ali sudije su kaznile Ferela tehničkom greškom zbog prigovora. Crno-beli su se na krilima Madara i Ledeja ponovo odlepili na +7.

Panter je trojkom postavio konačnih 41:30 na poluvremenu. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter