0
ATP

FOTO: Roland-Garros @rolandgarros/ Twitter screnshot

ĐOKOVIĆ: ‘Alkaraz je glavni favorit za titulu, ali mora još mnogo da vesla do nivoa Rafe i Rodžera!’

Objavljeno: 06.06.23 u 21:15

Još jedno sjajno izdanje Srbina u Parizu!

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske. ‘Treći reket sveta’ je u četvrtfinalnom susretu Rolan Garosa savladao Rusa, Karena Hačanova, sa 3:1 (4:6, 7:6, 6:2, 6:4).

-Broj jedan na svetu, igra vrhunski tenis, ima zrelo ponašanje na terenu, bodri se i pozitivan je. Svaka čast na svemu i njegovom timu što su postigli, on je definitivno igrač kog treba pobediti ovde, favorit je, kao što smo rekli i pre turnira. Polufinale grend slema je veliki događaj, veliki meč, koliko iskustvo može da mi pomogne ne znam, biću spreman da bude možda i najduži meč na turniru – istakao je Đoković, a potom odgovorio na pitanje o tome da uporedi osećaj uoči potencijalnog meča sa Alkarazom i priprema za nekadašnje duele sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom:

-Alkaraz je sada igrač koji privlači mnogo pažnje, ali Nadal i Federer, to ne može da se poredi. Mora mnogo da vesla još da dođe do tih visina, ali na pravom je putu. Polufinale grend slema… Sa kim god da igram, igra se do poslednje kapi krvi, znoja, snage, svega… Da se ode još korak dalje – ne znam jos koliko cu prilika imati da se borim za velike trofeje, ovo vidim kao veliku priliku kad god sam u ovoj situaciji.

Popularni Karlitos najpre mora da savlada Stefanosa Cicipasa.

-Cicipas i ja smo igrali nekoliko puta i polufinale i finale, to finale it 2021. ovde je meč kog se najradije sećam. On je igrač koji mnogo voli da igra na šljaci, najbolje rezultate beleži na ovoj podlozi, igrao je finale Rima, osvajao Monte Karlo… Manje-više je uvek na visokom nivou. Veoma je agresivan, jednoručni bekhend mu je slabiji udarac, radi dosta na tome – zaključio je Novak. 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter