0
Fudbal

FOTO: Twitter/@realmadriden

BENZEMA POTPISAO ZA NOVI KLUB: Ugovor na tri godine, a zarada…! (FOTO)

Objavljeno: 06.06.23 u 23:50

Nije mogao da odoli ponudi sa Bliskog istoka.

Bivši fudbaler Real Madrida, Karim Benzema iznenadio je mnoge odlukom da na kraju ove sezone napusti špansku prestonicu, pošto je pre par nedelja demantovao špekulacije o mogućem odlasku. Međutim, on je ipak doneo odluku i oprostio se od ’kraljevskog kluba’.

Benzema se pridružio klubu iz Saudijske Arabije, Al Itihadu, sa kojim je potpisao ugovor do 2026. godine uz mogućnost produženja na još godinu dana, a po sezoni će zarađivati 200 miliona evra, plus bonusi. On je rekao da je reč o dobroj ligi sa mnogo kvalitetnih igrača.

– Reč je o dobroj ligi, sa mnogo kvalitetnih igrača. Moj prijatelj Kristijano Ronaldo je već tamo, što pokazuje da Saudijska Arabija konstantno podiže kvalitet. – istakao je Benzema.

Francuz se pridružio Realu 2009. godine iz Liona i proveo 14 sezona, odigravši 648 utakmica, a 354 puta je bio precizan, što ga stavlja na drugu poziciju večne liste strelaca, odmah iza Ronalda i činio je možda najbolji trio u istoriji fudbala BBC  (Benzema-Bejl-Ronaldo).

Osvojio je pet La Liga, pet Liga šampiona, tri Kupa Kralja, tri Superkupa Kralja, četiri Uefa Super Kupa i pet Svetska klupska prvenstva, takođe, prošle godine je osvojio Zlatnu loptu.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter