0
Odbojka

FOTO: OSSRB

ODBOJKAŠI NAPADAJU OI U PARIZU: Srbija saznala koga će morati da pobedi da bi otišla na najveće sportsko takmičenje!

Objavljeno: 05.06.23 u 20:55

Bitne vesti za naše odbojkaše

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije ima jasnu sliku puta ka kvalifikacijama za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu, jer je Svetska odbojkaška federacija (FIVB) objavila raspored i satnicu turnira.

Srbija će se takmičiti u Grupi B u Tokiju zajedno sa ekipama Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Turske, Tunisa, Egipta i Finske. Turnir će trajati od 30. septembra do 8. oktobra.

Naša reprezentacija će započeti takmičenje protiv Turske 30. septembra, a zatim će odmeriti snage sa Tunisom (1. oktobar), Egiptom (3. oktobar), Finskom (4. oktobar), Japanom (6. oktobar), SAD-om (7. oktobar) i na kraju sa Slovenijom (8. oktobar).

Grupa A će se sastojati od Brazila, Italije, Irana, Kube, Ukrajine, Nemačke, Češke i Katara, dok će Grupu C činiti Kina, Poljska, Argentina, Holandija, Kanada, Meksiko, Belgija i Bugarska.

Direktan plasman na Olimpijske igre već je obezbedila Francuska kao domaćin Igara u obe konkurencije.

Novi sistem kvalifikacija uključuje 24 najbolje rangirane reprezentacije prema FIVB rang-listi, koje su podeljene u tri grupe sa po osam timova. Po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe obezbediće plasman na Olimpijske igre, što znači ukupno šest reprezentacija.

Olimpijske igre 2024. godine održaće se od 26. jula do 11. avgusta u Parizu. Odbojkaška reprezentacija Srbije sa velikim entuzijazmom pristupa ovom kvalifikacionom turniru i ima cilj da se izbori za svoje mesto na Olimpijskim igrama i predstavi našu zemlju na najvećoj sportskoj smotri.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter