1
Tenis

Tennis-WTA 250 Serbia Ladies Open 2021 Anna Kalinskaya (RUS) v Kristina Mladenovic (FRA) Beograd, 18.05.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

„KOSOVO JE SRCE SRBIJE, DELIM NOVAKOV STAV“: Francuska teniserka srpskog porekla pokazala patriotizam!

Objavljeno: 05.06.23 u 17:18

„A, što se tiče Noleta, za mene je on uvek favorit.“

Francuska teniserka srpskog porekla Kristina Mladenović, govorila je za Telegraf o brojnim temama, među kojima se istakla i Novakova poruka na kameri „Kosovo je srce Srbije, stop nasilju!“, kao i njen odjek u Francuskoj. Ona je istakla da deli stav sa najboljim srpskim teniserom i da je kao mala bila u Gnjilanu.

Novak je veliki, pravi je primer za sve ostale. Videla sam to. Mnogima se dozvoljava da pričaju o Rusiji i Ukrajini, svako tu ima stav, a to nije politički? Na drugoj strani, ovo, to je politički? Da, delim stav sa Novakom, Kosovo je srce Srbije i za mene. Moj otac je iz Gnjilana, baka mi je živela tamo i ja sam bila tamo kada sam bila dete.

Pričala je potom Kristina o tome da je Srbija nije zvala da predstavlja našu zemlju, verovatno jer je već sa 12 godina počela da igra pod zastavom Francuske.

– Nisam imala pozive od Srbije, valjda zato što sam već sa 12 godina počela da predstavljam Francusku, bila u tom sistemu. Uvek govorim da sam u srcu Srpkinja. Malo se zezam i sa francuskim novinarima, jer kada dobijam i kada sam u formi, onda sam Francuskinja, a kada gubim i kada padam, onda sam Srpkinja.

Govorila je francuska teniserka i o Olgi Danilović, koja u poslednje vreme ima zapažene rezultate.

– Olga je sjajna cura, osvojile smo zajedno Lozanu i drago mi je da je došla do svoje igre. Vidi se napredak i zaista se tome radujem. Povezala je sjajne rezultate još iz Madrida, ako bude ostala pri ovakvom stavu, sigurno da će imati momenat da napreduje još više.

Što se tiče favorita na ovogodišnjem Rolan Garosu, za nju je Novak uvek na prvom mestu, ali navodi i da je Alkaraz dobar.

– A, što se tiče Noleta, za mene je on uvek favorit. Gde god se pojavi, uvek je favorit. Možda i jeste to malo subjektivno, ali nadam se da će ovde doći do te 23. Grend slem titule. Alkaraz je dobar, i on ima svoju šansu, mlad je, ali Novak je iskusniji i nema turnira na koji dođe, a da ne bude glavni kandidat za osvajanje – zaključuje Mladenović.

10
0

1 Komentara

  1. Nije samo Kosovo srce Srbije vec i Dalmacija sa Hercegovinom, Likom, Banijom i Kordunom… Ko sumnja u moje reci neka na internetu potrazi GLOBAL Srbija i MADE IN DALMATIA, i videce nestvarnu sliku istorije srpskog naroda od perioda kralja Milutina(pre Kosovske bitke) pa do proterivanja krajem proslog veka…Posebno tesko bole zapustene i napustene crkve stare 500 i vise godina, i stare kamene srpske kuce kojima su ustase skinule ili porusile krov, a unutrasnjosti izraslo drvo….

    6
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter