0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆA JOŠ MALO DELI DO ISTORIJE: Prva prepreka Hačanov!

Objavljeno: 05.06.23 u 13:00

Veliki podvig očekuje srpskog tenisera.

Novak Đoković na ovogodišnjem izdanju Rolan Garosa juri istorijsku 23. gren-slem titulu, čime će ispisati istoriju. On je ovaj turnir krenuo furiozno, bez izgubljenog seta. Prva žrtva bio je Amerkinaca srpskog porekla Aleksandar Kovačević, zatim Fučovič, Davidovič Fokina i na kraju Variljas.

Naredni rival u pohodu na titulu u četvrtfinalu, Đokoviću, biće Karen Hačanov, koji je bio bolji od italijanskog tenisera Lorenca Sonege. Njihov duel igraće se u utorak od 11 časova i to će im biti prvi okršaj u ovoj sezoni nakon čak pet sudara u 2022. godini.
Istorija njihovih mečeva krenula je pre pet godina na Vimbldonu kada je Novak slavio sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:2).

Iste godine, na Mastersu u Parizu je Đoković doživeo jedini poraz od Karena u karijeri, i to u finalu u dva seta 2:0  (7:5, 6:4).
Nakon toga, sve što se igralo, otišlo je u korist srpskog tenisera, a poslednji njihov susret desio se ponovo u Bersiju, ali ovoga puta je to bilo sigurnih 2:0 (6:4, 6:1).

Još 2020. godine su čak i imali susret na samom Rolan Garosu kada je bili 3:0 za Novaka. U slučaju trijumfa, u polufinalu ga čekaju Karlos Alkaraz ili Stefanos Cicipas.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter