0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

DAME SAZNALE IMENA RIVALKI: Težak put očekuje svetske šampionke do plasmana na Olimpijske igre!

Objavljeno: 05.06.23 u 23:20

Novi izazov za srspku reprezentaciju!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u A grupi kvalifikacija za OI 2024. sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom, od 16. do 24. septembra u Kini.

FIVB je objavio raspored i satnicu utakmica, ali se još ne znaju gradovi domaćini turnira u Kini i Poljskoj. Seniorke Srbije će otvoriti turnir utakmicom protiv Meksika, koja će se odigrati u subotu, 16. septembra od 4.00 časa po našem vremenu.

Srbija će u 2. kolu, u nedelju, 17. septembra igrati protiv Ukrajine od 10.00 časova po našem vremenu. U 3. kolu, u utorak, 19. septembra rival Srbiji biće Kanada od 4.00 časa po našem vremenu, a u 4. kolu, u sredu, 20. septembra, Češka od 10.00 časova po našem vremenu.

Posle drugog slobodnog dana Srbija će u 5. kolu, u petak, 22. septembra igrati protiv Dominikanske Republike od 4.00 časa po našem vremenu, a u 6. kolu, u subotu, 23. septembra protiv Holandije od 10.00 časova po našem vremenu. Srbija će u poslednjem, 7. kolu, u nedelju, 24. septembra igrati protiv Kine od 13.30 časova po našem vremenu.

Sve utakmice turnira kvalifikacija za OI direktno će prenositi TV Sport Klub.

U B grupi u Tokiju igraće Japan, Brazil, Turska, Belgija, Bugarska, Portoriko, Argentin i Peru.

U C grupi igraće Poljska, Italija, SAD, Nemačka, Tajland, Kolumbija, Koreja i Slovenija.

XXXIII Olimpijske igre 2024. će se odigrati od 26. jula do 11. avgusta u Parizu, u Francuskoj.

Direktan plasman na OI obezbedila je Francuska, domaćin OI, u obe konkurencije.

Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije podeljene su u 3 grupe sa po 8 selekcija, a plasman na OI izboriće po 2 najbolje reprezentacije iz svake grupe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter