1
Košarka

FOTO: KK Mega/Ivica Veselinov

VEČERAS POČINJE POLUFINALE KLS SUPERLIGE SRBIJE: Mega i FMP se bore za okršaj sa Zvezdom u finalu!

Objavljeno: 04.06.23 u 14:55

Ekipa Mege ima prednost domaćeg terena.

Košarkaši FMP SoccerBet-a igraće u polufinalnoj seriji protiv ekipe Mege MIS. Serija počinje u nedelju u dvorani ’’Mega Factory’’ od 18 časova, a poznati su i ostali termini, drugi meč u FMP Areni igraće se 7. juna, dok je eventualna majstorica na programu 9. juna. Pobednik serije sastaće se u finalu sa Crvenom zvezdom.

Što se tiče dosadašnjih mečeva ova dva tima, u AdmiralBet ABA ligi su obe ekipe slavile po jednom, a u polufinalu Kupa bolja je bila ekipa Mege. Pre početka serije trener FMP-a Nenad Stefanović, istakao je da će njegov tim probati da neustrališe prednost domaćeg terena koju protivnik ima.

– Četvrti duel sa ekipom Mege, a mi smo treći put u potpuno drugačijem sastavu tako da ne znam šta tačno da očekujem. Oni su uspeli da zadrže jezgro ekipe što mislim da je velika prednost, a odlučiće ko ima veću motivaciju i želju s obzirom da ulazimo u kraj sezone. Ne može da bude velikih iznenađenja jer se veoma dobro poznajemo. Oni imaju prednost domaćeg terena, a mi ćemo probati da tu prednost neutrališemo – rekao je Stefanović.

FOTO: KK Mega/Ivica Veselinov

Trener Mege MIS Marko Barać je nakon ostvarenog učinka 5-1 u grupi sa ekipama Borac Mozzarta, Vojvodine i Metalca istakao da je plasmanom u polufinale ostvaren još jedan cilj i da će se njegovi izabranici boriti do poslednjeg trenutka kako bi napravili dodatni iskorak.

Posle plej-ofa Aba lige i finala Kupa Radivoja Koraća, zauzimanjem prvog mesta u grupi ispunili smo još jedan takmičarski cilj ove sezone. Do svega toga smo došli sa veoma mladim igračima koji su time opravdali svoj talenat i počeli da ga pretvaraju u kvalitet. Pokušaćemo da nekolicini juniora ubrzamo adaptaciju na seniorsku košarku, kako bismo sledeće sezone bili podjednako uspešni. U takvom, podmlađenom sastavu, želimo da se borimo od prvog do poslednjeg minuta i da pružimo najjači mogući otpor ekipi FMP-a – zaključio je Barać.

2
0

1 Komentara

  1. se seca kad je ono zvezda jednom ušla medju 8 u evroligi, Mega ih je čekala mesec dana da „odigraju“ finale. Inače, finale zvezde i fmp ili mege je smešno. To su zvezdine filijale.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter