0
Fudbal

(190914) -- MADRID, Sept. 14, 2019 (Xinhua) -- Real Madrid's Eden Hazard (2nd L) competes during a Spanish league soccer match between Real Madrid and Levante in Madrid, Spain, Sept. 14, 2019. (Photo by Edward F. Peters/Xinhua)

NESUĐENA LJUBAV AZARA I REALA: Belgijanac na izlaznim vratima!

Objavljeno: 04.06.23 u 09:45

Nije opravdao očekivanja.

Eden Azar je po mnogima bio jedan od najboljih fudbalera na svetu, dok je nastupao u Čelsiju. Karijeru je počeo u francuskom Lilu, sa kojim je i osvojio Ligu 1, da bi fanstastične partije preporučile ’plavcima’ i Romanu Abramoviču. On je u London proveo sedam sezona i na 352 mečeva postigao 110 golova.

To je sve privuklo pažnju predsedniku Reala, Florentinu Perezu koji je za Belgijanca izdvojio neverovatnih 115 miliona evra, čak više od Ronalda i Bejla, misleći da će moći da zameni Portugalca, koji sezonu ranije otišao u Juventus.

Međutim, nije pokazao ni trunčicu od onog što je bio u Čelsiju. Imao je problema sa učestalim povredama, viškom kilograma, a sada verovatno i sa samom formom. On je za četiri sezone u dresu ’kraljeva’ skupio svega 76 nastupa i postigao 7 golova. Ove sezone je bio startet 10 puta i 1 bio precizan, zaista poražavajuće za tako skupo pojačanje.

Anćeloti je poručio da na njega ne računa, a Azar je dugo odbijao da napusti klub i u nekoliko navrata insistirao na tome da želi da odradi ugovor do kraja, ali su iz Reala uspeli da ga ubede na prevremeni raskid saradnje, godinu dana pre njenog isteka. Pominje da će Belgijanac okončati svoju karijeru.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter