0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GLEDAĆE SE SLS U NIŠU I NAREDNE SEZONE: Radnički je uspeo da nadoknadi zaostakak! (FOTO)

Objavljeno: 04.06.23 u 20:38

Mučna sezona na ’Čairu’

Na gradskom stadionu ’Čair’ danas od 18 časova i 30 minuta odmerili su snage fudbaleri Radničkog iz Niša i Inđije Tojo Tajres u revanš susretu baraza za Mozzart Bet Superligu Srbije. U prvom susretu su gosti slavili rezultatom 3:1, pa su Nišlije imale težak zadatak ispred sebe.

Na kraju su ipak uspeli da obezdede opstanak nakon sezone za zaborav pobedivši Inđiju rezulatom 3:0 i revanširali se za 2008. godinu kada su Nišlije morale u treći rang, jer ih je današnji protivnik izbacio u tadašnjem baražu.

FOTO: STARSPORT

Prvo poluvreme:

Fudbaleri Inđije su imali stopostotnu šansu u 10. minutu kada je Kukolj pustio loptu u prostor za Radosavljevića, koji je ostao jedan na jedan sa Rosićem, ali je čuvar mreže Radničkog sjajno intervenisao i sprečio pogodak. Tim sa Nišave je imao priliku u 15. minutu kada je Petrov dodao do Marjanovića, ali je on šutirao pored gola.

Radnički je poveo u 24. minutu kada je Jamkam centrirao sa desne strane, a u petercu  pronašao Škrbića koji je glavom smestio loptu u gol. Nakon postignutog gola, Nišlije su stvorile terensku inicijativu i držale loptu u svom posedu, ali nisu mogle da probiju bedem Inđije.

FOTO: STARSPORT

Nova šansa za domaće u 34. minutu preko Save Petrova kojeg je uposlio Marjanović, a on uputio centaršut i na drugoj stativi pronašao Belakovića koji je glavom šutirao pravo u Čupića. Nastavili su fudbaleri Radničkog sa konstantnim presingom i u 42. minutu nakon centaršuta Stojanovića, Škrbić je glavom šutriao, ali je pogodio prečku.

U finišu prvog dela, Inđija ostaje sa desetoricom fudbalera, jer je Janjić grubo faulirao jednog od igrača domaće ekipe. Ipak su gosti uspeli da se odbrane i prežive napade Nišlija i na odmor se otišlo sa golom prednosti za Radnički (1:0)

FOTO: STARSPORT

Drugo poluvreme:

Odmah na startu drugog dela fudbaleri Radničkog stižu  do novog gola i egala u ukupnom rezultatu. Nakon centaršuta Stojanovića sa leve strane lopta je stigla do Belakovića koji je glavom smestio u gol. Nakon koškanja između Škrbića i Nedeljkovića, deblji kraj je izvukao napadač domaćih i od 52. minuta je opet isti broj igrača bio na terenu.

Odlična prilika za Radnički u 55. minutu kada je Belaković uputio centašut sa leve strane, a Petrov glavom sa 11 metara šutirao, ali je Čupić imao sjajnu intervenciju.

FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Inđije su napravili penal nad Petrovim, a Saša Marjanović je doveo svoj tim do vođstva od 3:0 iz penala u 62. minutu. Gosti nisu uspeli da stvore nijednu priliku, a odbrana Radničkog je bila na visini zadatka.

Prvu priliku igrači Inđije su nakon dužeg vremena imali  u 82. minutu kada je šutirao Stanojević, ali pravo u Rosića. Gosti su imali stopostotnu šansu u 86. minutu kada je Stanojević probio po levoj strani i pustio pas do Desančića, a on je imao zicer, šutirao, međutim  Rosić je sprečio pogodak, a zatim je lopta došla do Stojanovića, ali je njegov šut završio preko gola.

Ponovo su gosti pripretili u 90. minutu, ovog puta je Srbijanac uposlio Stanojevića, a on šutirao tik iznad prečke.

7
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter