0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ ZADOVOLJAN PRIKAZANIM: Pet minuta vežbe ponekad dovoljno!

Objavljeno: 04.06.23 u 19:53
Huan Pablo Variljas je prosto počišćen sa terena od strane Novaka Đokovića u tri seta, za manje od dva sata igre, a rezultat po setiovima je iznosio 6:3, 6:2, 6:2.  Najbolji teniser svih vremena je nakon pobede govorio o brojnim stvarima, a ovo su neke od njih.

– Uvek pratite najbolje igrače kako igraju u vašem delu žreba, analizirate igru. Ipak, fokusirate se na sebe, ono što ćete dati i da pobedite naredni meč. Naravno da gledam šta ostali rade.  Nisam to rekao o navijacima… To nisam rekao. Većina njih imaju poštovanje, ali mala grupa stvara probleme. Ali većina ne. Danas mislim da su bili sjajni. Dali su mi dobru podršku, skandirali moje ime, osećao sam se dobro. Hvala im.

O Nadalu uvek superlativ.

– Da, bio mu je rođendan juče, objavio je da je imao operaciju. Imao sam ja operaciju, ne želite da niti jedan sportista prolazi kroz to. Sada je to njemu više, ne znam prirodu njegove povrede, ali čim je morao da se operiše, to znači da nije bilo drugog izbora. Prolazi kroz to i videćemo ga već naredne sezone. On je jedna od najvećih legendi tenisa, nadam se da će to uspeti da prebrodi.

Nastavlja o Francuskoj.

– Ne mislim da ćete čuti „allez“ sledeći put, sebe hrabrim na srpskom jeziku čitavog života. To što učite jezik i pričate, to je poštovanje prema toj zemlji. To vam omogućava da priđete ljudima, da imate međusobno poštovanje. Uvek su me privlačili jezici, trenirao sam u Nemačkoj, naučio sam brzo italijanski, pa francuski i španski… Više što poštujete, više dobijete poštovanje od tih ljudi i zemalja, pokušavate i date sve od sebe

Za kraj je dodao.

– Spavanje je veoma bitno, verovatno bitnije nego sve ostalo što se tiče oporavka. Pokušavam da najmanje spavam osam sati, prilično tvrdo spavam. Posebno ako imate neke fizičke zadatke, vaše telo traži spavanje. Ne odlazim previše rano, ali ne ni prekasno na spavanje. Kada imam kratke „spavanjce“, meditacije tokom dana, to mi brzo povrati energiju. Ponekad samo pet minuta vežbe disanja, to me napuni do kraja dana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter