1
Odbojka

FOTO: BAŠS

TRI MEDALJE ZA SRBIJU NA EP U ODBOJCI!

Objavljeno: 03.06.23 u 22:00

Sport spaja, sport donosi radost.

To je parola koju su sportisti poslali iz Trebinja, gde je uspešno završeno Evropsko prvenstvo u odbojci, za uzrast srednjoškolaca. Vesti za Srbiju su i više nego dobre. Osvojili smo tri medalje, zlato i bronzu u muškoj i srebro u ženskoj konkurenciji. Takmičenje je održano u kompleksu Grad sunca, a po pravilima ESSF svaka zemlja može imati po dve ekipe.
U konkurenciji dečaka Srbiju 1 predstavljala je Požarevačka gimnazija, Srbiju 2 tim sastavljen od gimnazijalaca iz Beograda. Po sistemu svako sa svakim igralo je šest ekipa, a Požarevljani su izborili prvo mesto u grupi i plasman u finale, protiv drugoplasirane ekipe srednjoškolaca iz Modriče, koja je predstavljala Republiku Srpsku. U finalu i borbi za zlato, videli smo sjajan meč i pobedu Požarevljana 2:0. U meču za treće mesto Beograđani su pobedili srednjoškolce iz crnogorskog Bara 2:1.
FOTO: BAŠS
Kod devojaka, Srbiju su predstavljale gimnazijalke iz Beograda. U svojoj grupi bile su sjajne, ostvarile su tri pobede bez izgubljenog seta. Pobeđene su Čehinje, Moldavke i predstavnici Republike Srpske. U polufinalu su bile bolje od druge ekipe iz Republike Srpske. U meču za zlato izgubile su od predstavnica Crne Gore, podgoričke Gimnazije 2:1.
Takmičenje su otvorili Željko Tanasković, predsednik ESSF i Selma Čabrić, ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Među gostima bili su i Mirko Ćurić (gradonačelnik Trebinja) i  Slobodan Đurić  (generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport).
Sastavi naših ekipa. Požarevačka gimnazija: Nikola Stanojević, Stefan Popović, Dušan Ristić, Veljko Ristić, Luka Predić, Veljko Jevtić, Boško Lazarević, Mateja Predić. Profesor Nikola Mojsilović. Najbolji igrač turnira je Nikola Stanojević. Beograd: Rastko Karavelić, Matija Despotović, Jakov Ljubojević, Dimitrije Nevoljica, Nikola Jovević, Nikola Radičević, Sava Radić, Vukašin Tomić, Luka Bojković. Profesor Predrag Filipović.
Evropska federacija za školski sport uz partnerstvo sa Savezom za školski sport Srbije u Beogradu je uspešno organizovala i ,,Combat games,,. A od 11. do 17. juna Skoplje je domaćin Evropskog prvenstva u košarci za srednjoškolce.  Gimnazija Prestiž iz Beograda predstavljaće Srbiju a promoter EP je čuveni košarkaš Pero Antić.
FOTO: BAŠS
5
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter