1
Fudbal

Players of OFK Beograd celebrate with fans after winning the Srpska Treca Liga 2022/2023 match between Zemun and OFK Beograd on May 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OFK BEOGRAD ZVANIČNO POSTAO PRVOLIGAŠ: Romantičari bez borbe došli do plasmana u drugi rang srpskog fudbala!

Objavljeno: 03.06.23 u 18:11

Svi se nadaju plasmanom u Superligu kroz par sezona

OFK Beograd je danas ostvario neočekivanu pobedu bez borbe nad ekipom BSK Borča u 30. kolu Srpske lige Beograd. Nažalost, gosti se nisu pojavili na utakmici, što je rezultiralo automatskim trijumfom za domaći tim i njihovim plasmanom u Prvu ligu Srbije.

Ova utakmica je imala veliki rezultatski značaj, jer je postojala mogućnost da BSK Borča osvoji bodove protiv OFK Beograda, a da Zemun pobedi u svom meču, što bi omogućilo ekipi iz Gornje varoši da se izbori za ulazak u viši rang takmičenja. Međutim, nedolazak gostiju stavio je tačku na sve nade.

Sudije su zajedno sa igračima OFK Beograda izašle na teren u zakazano vreme, ali su bile primorane da konstatuju odsustvo protivničkog tima. Sudija je tada proglasio pobedu OFK Beograda rezultatom 3:0, prema pravilima takmičenja.

Ovaj neočekivani ishod izazvao je ogromno slavlje među navijačima OFK Beograda, koji su uprkos nedostatku protivnika došli na stadion da podrže svoj tim. Odmah nakon završetka utakmice, navijači su zapalili baklje, stvarajući efektnu dimnu zavesu koja je obavila ceo Omladinski stadion. Slavlje je potrajalo, a sigurno je da će Romantičari nastaviti proslavu i izvan stadiona.

Ova situacija će sigurno biti predmet analiza i rasprava u fudbalskim krugovima, ali za sada je OFK Beograd ostvario važnu pobedu koja im je osigurala plasman u Prvu ligu Srbije.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter