2
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

NEDELJA JE ‘DAN D’ ZA NIŠLIJE: Radnički dočekuje Inđiju u utakmici sezone!

Objavljeno: 03.06.23 u 14:50

Realu sa Nišave potrebna je ubedljiva pobeda!

Pred fudbalerima Radničkog je još samo jedna, najvažnija utakmica u sezoni. U nedelju od 18:30 časova na Čairu se igra drugi meč baraža za popunu Superlige Srbije. Nakon poraza u prvom meču u Inđiji protiv istoimenog kluba, rezultatom 1:3, Radnički očekuje revanš na Čairu i meč u kome moraju da nadomeste dva gola minusa iz prvog duela.

Ekipu će sa klupe predvoditi treneri iz dosadašnjeg stručnog štaba Vladimir Đorđević i Dragan Gavrilović, a Đorđević je pred novinarima izneo svoja očekivanja pred nedeljni meč.

Nekadašnji prvotimac Radničkog i dugogodišnji trener u stručnom štabu seniorske ekipe „Reala sa Nišave“, svestan je težine izazova pred kojim se ekipa nalazi, ali je optimista po pitanju ishoda:

-Cela ova turbulentna sezona staje u nedeljnu utakmicu. Otežavajuća okolnost je što moramo nadoknaditi minus od dva gola iz prvog meča, ali je to na neki način za nas i dodatni motiv. Na stručnom štabu je da u
ovom kratkom periodu da pre svega podigne ekipu i da na meč izađemo skoncentrisani i na ofanzivu i na defanzivu. Koliko je potrebno da postignemo golove za prolaz, toliko je i važno da u odbrani budemo mirni
i sigurni i od toga će kretati naše samopouzdanje. U ovoj situaciji mi moramo dati i više nego što je naš trenutni maksimum da bismo ostvarili pozitivan rezultat. Verujte, ni jednog trenutka ne sumnjam u naš prolaz
i da će Radnički i sledeće sezone igrati Super ligu Srbije. I u prvoj utakmici pokazali smo više nego što rezultat govori, bio je to i splet nesrećnih okolnosti da u meču u kom dominiramo primimo golove iz praktično svakog šuta koji je protivnik uputio.

Radnički će u revanšu biti kompletniji, jer se u tim vraćaju igrači koji su odradili suspenzije zbog žutih kartona:

-Petrov i Varga se vraćaju nakon odrađene suspenzije, ostali igrači koji su imali povrede deluju bolje na treninzima, čvršći su i spremniji za utakmicu. Sve snage koje imamo na raspolaganju stavićemo na teren jer mi
moramo da napadnemo i pobedimo.

Za kraj, Đorđević je ponovio da oseća da su svi svesni važnosti meča koji je pred Radničkim i da se nada da će uz pozitivnu energiju doći do željenog cilja.

-U nedelju svi u klubu i na tribinama moramo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Pozivam i publiku da dođe i podrži klub, jer nam biti potreban i dodatan vetar u leđa da napadnemo i pobedimo Inđiju. Nadam se da ćemo napokon „poginuti“ jedni za druge i na kraju se radovati.

Revanš meč baraža sudiće glavni sudija Miloš Milanović iz Ćuprije.

 

1
0

2 Komentara

  1. Momci, glava gore!
    Izadjute sutra na teren bez straha, poprvite igru bez lopte i šutirajte što je moguće više.
    Bez šuteva nema golova!
    SREĆNO!

    3
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter