0
ATP

Novak Djokovic waves to the fans after the match against Dusan Lajovic at the ATP 250 Srpska Open 2023 at National Tennis Center on April 21, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs)

MARI STAO NA NOVAKOVU STRANU: Britanac podržao potez Đokovića kada je uputio poruku Srbima na Kosmetu!

Objavljeno: 03.06.23 u 19:20

Jasno je da je mislio i na ovaj slučaj

Endi Mari, bivši svetski broj jedan u tenisu, pružio je podršku Novaku Đokoviću u vezi sa nedavnom porukom koju je srpski teniser uputio na terenu nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa. Dok je atmosfera oko te poruke izazvala kontroverze, Mari je indirektno stao na stranu Đokovića braneći pravo sportista na slobodu govora.

U intervjuu za „Dejli Telegraf“, Mari nije direktno pomenuo Đokovića, ali je istakao da sportisti trebaju imati pravo na slobodno izražavanje mišljenja. On je naglasio da nijedan sportista ne bi smeo biti uskraćen za tu slobodu, te da je to potpuno u redu. Mari je dodao da se često čuje kako se sport i politika ne bi trebali mešati, ali da se to ipak dešava.

Ipak, Mari je istakao da svi trebaju biti oprezni kako ne bi bili licemerni. Kada politika utiče na odluke koje štete sportistima, tada se ljudi prepiru oko toga da sport i politika ne bi trebali biti povezani. Međutim, sportisti su spremni da pričaju o temama s kojima se slažu. Mari je naglasio da nije neuobičajeno videti sportiste kako slave pobede sa liderima svojih zemalja i kako su često prisutni na događajima sa premijerima i svetskim liderima. On je izrazio mišljenje da sportisti imaju odgovornost da povezuju ljude, a ne da ih razdvajaju.

Ova podrška Endija Marija Novaku Đokoviću dolazi u trenutku kada su stavovi i poruke tenisera postali predmet intenzivne rasprave i analize u medijima i javnosti. Njegove izjave bacaju svetlo na pitanje slobode izražavanja sportista i uloge politike u sportu, ističući da bi sport trebalo biti sredstvo zbližavanja ljudi.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter