0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@mancity

GUNDOGAN JUNAK FINALA: Siti srušio Junajted u borbi za FA kup i kreće po Ligu šampiona!

Objavljeno: 03.06.23 u 19:54

Građani mogu do triplete

Fudbaleri Mančester Sitija ostvarili su veliku pobedu nad gradskim rivalom Mančester junajtedom u finalu engleskog FA kupa rezultatom 2:1.

Najveća zvezda utakmice bio je nezaustavljivi Ilkaj Gundogan, koji je svojim sjajnim igrama i dva pogotka donio trijumf Sitiju.

Utakmica je počela spektakularno već u 13. sekundi, kada je Gundogan majstorski zatresao mrežu rivala volej udarcem. Ovaj pogodak postao je najbrži u istoriji finala FA kupa i najavio dominaciju Sitija tokom celog meča.

Iako je Junajted uspeo da izjednači u 33. minutu golom Fernandeša iz penala, Gundogan je ponovno bio ključan u drugom poluvremenu. Nakon kornera De Brujnea, Gundogan je na ivici šesnaesterca bio spreman i sa sličnom tehnikom matirao golmana De Heu za drugi gol Sitija i novu prednost.

Ova velika pobeda nad rivalom sada Sitiju otvara vrata finala Lige šampiona, gde imaju priliku da osvoje treći trofej u sezoni i upišu se u istoriju engleskog fudbala. Pep Gvardiola nije kalkulisao i sa punom snagom je izveo svoj sastav, a Gundogan je još jednom pokazao svoje majstorstvo na sredini terena.

Siti se sada sprema za izazov Lige šampiona, gde će se boriti za najprestižniji evropski trofej. Nakon velike pobede nad Junajtedom, ekipa Pepa Gvardiole puna je samopouzdanja i željna novih uspeha. Može li Mančester siti ostvariti svoje velike ambicije? Ostaje nam da pratimo njihovu uzbuđujuću igru na najvećoj fudbalskoj sceni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter